Pengetips #20 – Kjøp av hjelp kan være lønnsomt

Mange ser på det å leie hjelp til å vaske og male huset, klippe plenen, reparere bilen og så videre som sløsing med penger, og ser ned på dem som kjøper slike tjenester. Men ofte er kjøp av slike tjenester mye mindre ulønnsomt enn det man skal ha det til. For det første vil en profesjonell ofte gjøre jobben på kortere tid og til bedre kvalitet enn du selv hadde klart. For det andre kan du bruke tiden du sparer på å leie hjelp til slike oppgaver, til å øke din egen inntekt. Du kan for eksempel arbeide mer overtid, eller bruke tiden til å øke din kompetanse, slik at din framtidige inntekt øker. Videre er det ikke bare den tiden du bruker på selve oppgaven du må ta hensyn til. Pliktoppgaver som du misliker å utføre, har det med å bli utsatt, og fram til man får gjort slike oppgaver, går man gjerne rundt og bruker energi og tid på å irritere seg over dem. Vet du at andre tar seg av slike oppgaver, slipper du dette irritasjonsmomentet.

Når mennesker maler huset selv og skryter av at ”nå sparte jeg kr 20.000”, trenger altså dette ikke å være realiteten. Man må alltid ta hensyn til den alternative bruken av tiden. Sitter man og ser på fotball på tv mens andre maler huset, kan utsagnet for så vidt være korrekt. Men bruker man tiden på en mer fornuftig måte, blir ikke regnestykket fullt så enkelt.

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.