Pengetips #5 – Dyrt å vente

Som nevnt tidligere, utsetter mange det å spare og investere til alle forhold ligger til rette for det. Dette er en feil som kan få store økonomiske konsekvenser. Et enkelt regnestykke belyser hvor mye det egentlig koster å vente.

La oss tenke oss at du har 30 år igjen til du blir pensjonist, og at du i dag begynner å spare kr 3.000 per måned. Oppnår du en avkastning på 10 %, vil du etter 30 år ha oppspart 6,46 millioner kroner. Bestemmer du deg derimot for å vente ett år, vil spareperioden kun vil bli på 29 år. Sluttbeløpet etter 29 år vil være om lag 5,83 millioner kroner. Det å vente ett eneste år vil altså føre til at du starter pensjonisttilværelsen med kr 630.000 mindre. Dette tilsvarer over kr 1.700 per dag, eller om lag kr 72 per time! I dette eksempelet vil altså det at du venter til i morgen med å komme i gang framfor å begynne i dag, koste deg kr 1.700. Dette er et godt argument for å begynne med sparing og investering allerede i dag!

2 Comments »

  1. Renate Said,

    februar 20, 2017 @ 8:28 pm

    Er det ikke bedre å betale ned gjeld først?

  2. pengeblogg Said,

    februar 21, 2017 @ 8:07 am

    Renate, det å betale ned gjeld er en form for sparing og investering det også.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.