Pengetips #8 – Kutt kostnadene eller øk inntekten?

Mange liker ikke tanken på å stramme inn forbruket, og satser heller på å øke inntekten. Tanken er at man ved å øke inntekten kan opprettholde det forbruket man har i dag, og likevel ha penger til overs til å spare.

Her er noen argumenter for at man ikke bør ta for lett på kostnadsdelen av regnestykket:

  • Å kutte kostnadene er ”skattefritt”. Dersom du klarer å kutte kostnadene dine med kr 1.000 per måned, vil dette være penger som uavkortet kan gå til økt sparing. Klarer du derimot å øke bruttoinntekten din med kr 1.000 per måned, vil du kun kunne sette av kr 600 til sparing (forutsatt 40 % skatt).
  • Å kutte kostnadene har hurtig effekt. Tiltak for å kutte kostnadene er ofte av en slik natur at de raskt gir gevinst. Tiltak for å øke inntekten gir som regel effekt først på lang sikt.
  • De fleste baker automatisk inn en inntektsøkning i forbruket sitt. Gjør man dette, vil ikke en inntektsøkning føre til økt sparing.
  • En kombinasjon er det beste. Best effekt får man ved både å sette i verk tiltak for kutte kostnadene og tiltak for å øke inntekten. På denne måten vil man ofte komme fram til både kortsiktige og langsiktige tiltak, og den samlede effekten over tid kan bli betydelig.
Annonser

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.