Pengetips #12 – Dagligvarekjedenes egne merker

En enkel måte å kutte husholdningsutgiftene på, er å kjøpe produkter fra dagligvarekjedenes egne merker. Alle de store dagligvarekjedene har sine egne merker (Rema har Landlord, Bunnpris og Kiwi har First Price og så videre). Hvor stor prisforskjellen er mellom disse merkene og de ordinære merkevarene varierer veldig fra produkt til produkt, men i enkelte tilfeller er prisforskjellen svært stor. På tannkrem og barberskum har jeg observert prisforskjeller på flere hundre prosent.

Selv om slike egne merker ikke er noe nytt, så har antallet ulike produkter som hører inn under disse merkene økt kraftig de siste årene. Her er noen eksempler på produkter som tilbys av flere av dagligvarekjedene i ”billigutgaver”:

 • Ris
 • Pasta
 • Pastasaus
 • Frokostblandinger
 • Hermetikk
 • Frossenpizza
 • Ost
 • Appelsinjuice
 • Fiskegrateng
 • Tannbørste
 • Tannkrem
 • Barberskum
 • Såpe
 • Sjampo
 • Bleier
 • Hundemat
 • Kattemat

Noen setter kanskje spørsmålstegn ved kvaliteten på disse produktene. Mange av produktene er blitt testet, men det er ikke mulig å gi en enkel konklusjon. I enkelte tilfeller er slike produkter av noe lavere kvalitet enn andre merkevarer, mens i andre tilfeller kan faktisk slike produkter ha minst like god kvalitet som konkurrerende produkter. Jeg vil derfor anbefale deg å prøve ut de ulike produktene og begynne å kjøpe de du syns har en god nok kvalitet. Klarer du å finne noen slike produkter som du bruker mye av, kan du over tid spare mye penger.

Annonser

1 kommentar »

 1. school grants Said,

  desember 6, 2010 @ 4:33 pm

  Useful blog website, keep me personally through searching it, I am seriously interested to find out another recommendation of it.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.