Pengetips #16 – Forhold deg til verden slik den faktisk er

Det er stor forskjell på hvordan vi mennesker forholder oss til verden rundt oss. Noen forholder seg til verden slik den burde være, mens andre forholder seg til verden slik den faktisk er. Nedenfor er tre eksempler på hvordan dette kan få økonomiske konsekvenser.

1. Lønn. De som forholder seg til verden slik den burde være, forventer at arbeidsgiveren kun skal legge vekt på kompetanse, ansiennitet o.l.  når lønn skal bestemmes. De som forholder seg til verden slik den faktisk er, vet at også andre faktorer  også spiller en rolle. For eksempel kan din vilje til å spørre om økt lønn og til å minne arbeidsgiveren din på at du forventer høyere lønn ved god innsats, være med på å påvirke hvilken lønn du får.

2. Rente på lån. De som forholder seg til verden slik den burde være, forventer at alle som har lik sikkerhet og lik inntekt skal få samme rente på boliglånet. De som forholder seg til verden slik den faktisk er, vet at bankene tjener på kunder som ikke følger med, og at det å være påpasselig og kontakte banken og be om lavere rente, kan være lønnsomt.

3. Sammenheng mellom pris og kvalitet. De som forholder seg til verden slik den burde være, forutsetter at det er en entydig sammenheng mellom pris og kvalitet. De som forholder seg til verden slik den faktisk er, vet at dette ofte stemmer, men slett ikke alltid.

Hvordan forholder du deg til verden?

Annonser

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.