Pengetips #23 – Utvikle selvdisiplinen din

Selvdisiplin kan defineres som evnen til å gjøre det man vet man bør gjøre, uansett om man har lyst til å gjøre det eller ikke. Selvdisiplin er på mange måter den viktigste årsaken til suksess på alle områder i livet. Mangel på selvdisiplin kan føre til økonomiske problemer, dårlige vaner når det gjelder sigaretter og alkohol, overvekt og en rekke andre problemer. Det er ikke nødvendigvis slik at suksessfulle mennesker setter mindre pris på dyre biler, fine klær og god mat og drikke enn andre mennesker. Men suksessfulle mennesker vet at det er en pris å betale for suksess, og denne prisen er de villige til å betale. Mindre suksessfulle mennesker vet som regel også at suksess har sin pris, men har ikke selvdisiplin nok til å gjøre det som er nødvendig for å oppnå suksess.

Å styrke selvdisiplinen din bør derfor være noe du bør legge vekt på dersom du ønsker å oppnå rikdom. Dette er ingen enkel oppgave, men det er fullt mulig. Det fine med selvdisiplinen er at den er smittsom fra område til område. Har du for eksempel god selvdisiplin når det gjelder mat, er det som regel mye lettere for deg å utvikle god selvdisiplin også når det gjelder penger. Gap derfor ikke over for mye når du forsøker å styrke din selvdisiplin. Ta for deg ett område av gangen og ikke gi opp før du lykkes. Kjente personer som Thomas Edison, Albert Einstein og Abraham Lincoln feilet i flere år før de endelig lyktes. Tenk på alt verden hadde gått glipp av dersom de hadde gitt opp etter første forsøk på grunn av dårlig selvdisiplin.

Så, hvordan går man fram for å utvikle selvdisiplinen sin? Det finnes flere metoder å gjøre dette på, men en av de enkleste er å tvinge seg selv til å gjøre noe/ikke gjøre noe hver eneste dag i tre uker. Her er noen forslag:

* Tving deg selv til å lese minst én time hver dag i en økonomibok i tre uker

* Tving deg selv til å dra på jobb en halvtime før du pleier i tre uker (og bruk selvsagt denne ekstra tiden til noe fornuftig)

* Tving deg selv til å ikke spise kjøtt i tre uker

* Tving deg selv til å ta et visst antall push-ups hver morgen i tre uker

* Tving deg selv til å ikke spise godteri i tre uker

* Tving deg selv til å gå en tur på minst tre kilometer hver dag i tre uker

* Tving deg selv til å erstatte all drikke med vann i tre uker

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.