Pengetips #43 – Hva er du villig til å ofre?

Skal du oppnå gode resultater, det være seg økonomiske eller andre typer resultater, er du nødt til å være villig til å ofre noe. Dette kan kanskje høres selvfølgelig ut, men likevel er dette noe mange har problemer med. Man vil ha både i pose og sekk, men i praksis er som regel ikke dette mulig. Dersom man ikke har klart for seg hva man er villig til å ofre, vil man ofte bli trukket i ulike retninger, og over tid kun oppnå middelmådige resultater. Et eksempel kan være en person som liker veldig godt å feste, men som samtidig har et sterkt ønske om å holde seg i form. En slik person vil typisk trene hardt og målrettet én dag, og ta en skikkelig fest med masse alkohol og usunn mat dagen etter. I en slik situasjon vil ikke kroppen få mulighet til å restituere seg etter treningen, og personen vil aldri komme i noe særlig god form.

Har du et sterkt ønske om å forbedre privatøkonomien din, vil jeg derfor anbefale deg å sette opp en liste over hva du er villig til å ofre for å nå målene dine. Her er noen forslag:

  • Er du villig til å ofre litt nattesøvn og stå opp tidligere? Svært mange ambisiøse mennesker har for vane å begynne dagen mye tidligere enn andre.
  • Er du villig til å ofre noen tv-programmer og heller bruke deler av kvelden til å lese og øke kompetansen din?
  • Er du villig til å kutte ned på forbruket ditt, slik at det blir mer igjen til sparing og investering? Hva er du i så fall villig til å bruke mindre penger på? Klær, mat, fornøyelser?
  • Er du villig til å kutte ned på tiden du bruker til å snakke med dine kollegaer om ting som ikke har med jobben å gjøre, og heller bruke tiden til å arbeide?
  • Er du villig til å kjøre mindre bil, og heller gå, sykle eller ta bussen?
  • Er du villig til å ofre dyre feriereiser noen år?

Jo klarere oppfatning du har av hva du er villig til å ofre for å nå målene dine, jo større er sannsynligeten for at du faktisk når dem.

Annonser

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.