Pengetips #44 – Problemer eller utfordringer?

Du har sikkert hørt mange ganger at du skal se på ting som dukker opp som utfordringer, og ikke som problemer. Men selv om de fleste har hørt dette, og kanskje til og med er enige i dette, så er det svært mange som gjør det helt motsatte.

Hvis jeg for eksempel spurte ti personer om hvordan de kunne klare å kutte kostnadene sine med 25 % kommende år, hvilke type svar tror du jeg ville ha fått? Mest sannsynlig ville jeg fått svar av typen:

  • «Nei, jeg jobber i det offentlige og da blir det ikke mye penger til overs når alle regningene er betalt.»
  • «Du vet, men tre unger som stadig krever sitt, er ikke dette mulig.»
  • «Umulig, alt jeg tjener går til bolig, bil og mat.»
  • «25 % – du må være gal! Jeg er avhengig av kredittkort for i det hele tatt å klare meg per i dag.»
  • «Jeg bruker opp de pengene jeg tjener hver måned. Har ingen garanti for at jeg lever i morgen, så jeg ser ingen grunn til å spare.»

Hva har disse svarene til felles? De er ikke svar på spørsmålet i det hele tatt. Spørsmålet var hvordan man skulle kunne kutte kostnadene, men jeg fikk svar på hvorfor dette ikke er mulig. De fleste er nærmest programmert til å gå i forsvarsposisjon når de får et slikt spørsmål. I stedet for å tenke over spørsmålet og gi et ordentlig svar, så begynner man å rasjonalisere egen adferd og påstår at det ikke er mulig. Dersom du ønsker å oppnå rikdom, er det en stor fordel om du begynner å se løsninger der andre ser problemer. Skill deg ut ved å være positiv og kreativ når slike spørsmål dukker opp.

Annonser

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.