Pengetips #47 – Behold motivasjonen

I utgangspunktet er det å få orden på økonomien sin en enkel sak. Det handler kun om å følge noen få enkle regler, som de fleste kan klare å lære seg på noen få timer. Problemet er som oftest det å holde motivasjonen oppe over en lengre periode.

Her er fem tips for å beholde motivasjonen:

  1. Visualisering. Ha et klart indre bilde av alle fordelene du vil oppnå ved å ha en ryddig og god økonomi, og tenk og reflekter over dette når du merker at motivasjonen begynner å bli dårlig. Kanskje drømmer du om å ha råd til å kunne reise på lange ferieturer? Redusere stillingsprosenten og heller bruke tiden på ting du virkelig liker? Være gjeldsfri og aldri få purringer og inkassovarsler? Dyrke hobbyer som betyr mye for deg? Her er det bokstavelig talt kun fantasien som setter grensene.
  2. Les motiverende bøker og hør på motiverende lydbøker. Motiverende bøker og lydbøker som understreker fordelene ved en god økonomi og som forklarer strategier og teknikker for å oppnå rikdom, bør du aktivt bruke for å holde på motivasjonen. Se forslag til bøker og lydbøker under Anbefalte bøker og Anbefalte lydbøker på denne bloggen.
  3. Følg med på utviklingen av finansformuen din. Etter at du har kommet i gang med formuebygging og gjeldsreduksjon, bør du jevnlig notere status og følge med på hvordan finansformuen din utvikler seg. Framstill gjerne utviklingen grafisk. Å se at formuen sakte, men sikkert bygger seg opp, kan i seg selv være svært motiverende.
  4. Mosjon. Mosjon hjelper på de mentale ferdighetene og kan gjøre det enklere å holde fokus. Sørg derfor for jevnlig mosjon.
  5. Innse at store endringer tar tid. På de fleste områder i livet, er det slik at store endringer tar lang tid. Det tar tid å skaffe seg en god utdannelse, det tar tid å oppnå god fysisk form, det tar tid å bygge gode og varige relasjoner til andre mennesker og det tar tid å lære seg å mestre et musikkinstrument. Slik er det bare, og dette må man bare erkjenne.

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.