Pengetips #52 – Sett av tid til kompetanseutvikling

På sikt vil det som regel være en sammenheng mellom kunnskapsnivå og inntektsnivå, selv om det er opplagt at det også er en rekke andre forhold som påvirker inntektsnivået. Det å investere tid og penger i egen kompetanse, kan derfor ofte vise seg å bli din beste investering. Men hvordan få til dette i praksis?

Hos mange er det stor forskjell på det de vet de burde gjøre, og det de faktisk gjør. Noen få klarer å innrømme dette. «Ja, jeg vet jeg burde bruke litt av kvelden til å lese og mosjonere, men jeg valgte å se på tv hele kvelden». Andre derimot, fyller fritiden sin med så mange aktiviteter og hobbyer at de ikke får tid til å drive med egenutvikling. Du kjenner sikkert typen – de er alltid på farten, det være seg på korøvelse, fotballkamp, bowling, kino, kafébesøk, syforening osv., osv… Det er nok ikke alltid det er bevisst, men ofte rømmer slike personer fra egenutvikling ved å være «aktivt late», altså ved å fylle fritiden med så mange halvutfordrende aktiviteter at de slipper å ta tak i egen kompetanse, helse osv.

Ønsker du å kontinuerlig øke kompetansen din, er du nødt til å prioritere dette og sette av tid og penger til det. Er fritiden din allerede mer enn full av aktiviteter fra før av, er du nødt til å velge bort noe for å rydde plass til dette i hverdagen.

Annonser

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.