Pengetips #55 – Et viktig spørsmål

Et spørsmål man med jevne mellomrom bør spørre seg er: Hvorfor er jeg ikke rik allerede?

For mange vil det mest naturlige være å skylde på omgivelsene. Jeg er ikke rik fordi sjefen ikke innser at jeg fortjener høyere lønn, fordi familien min bruker opp alle pengene jeg tjener, fordi skattenivået i Norge er så høyt, fordi renten på boliglånet er så høy, fordi bensinen er så dyr, fordi alt koster så mye i Norge…

Det kan være en viss trøst i å skylde på omgivelsene. Problemer er at man ikke kommer noe videre ved å gjøre det. Skal man oppnå framgang, er man nødt til å ta tak i egen situasjon og slutte å skylde på andre. Forsøk derfor å ikke skylde på omgivelsene når du besvarer dette spørsmålet. Se heller på hvordan de valgene du har tatt så langt i livet, har ført til de resultatene du har oppnådd. Da først kommer du fram til konkrete problemområder som du kan gjøre noe med.

Her er noen eksempler

En mann som røyker, kjører langt mer bil enn nødvendig og som har et høyt alkoholforbruk. Det enkle svaret på spørsmålet nevnt ovenfor kan være at avgiftene på tobakk, drivstoff og alkohol er så høye i Norge, at han ikke har noe igjen når alle regningene er betalt. Et langt mer konstruktivt svar vil derimot være at han har et svært høyt forbruk av varer som er sterkt avgiftsbelagte, og at han ved å kutte forbruket av disse varene, vil kunne spare mye.

En kvinne som ikke er fornøyd med lønna. Det enkle svaret på spørsmået nevnt ovenfor kan være at lønna er lav fordi arbeidsgiveren ikke innser at hun fortjener langt høyere lønn. Det konstrutive svaret er hun per i dag er lønnet ut ifra de valg hun har tatt så langt i livet, og at hun selv kan gjøre mye for å øke lønna.

Still deg selv dette spørsmålet minst én gang per år (fram til du er fornøyd med økonomien din). Hvorfor er jeg ikke rik allerde? Vær helt ærlig med deg selv, ha fokus på svar som du selv kan påvirke og sett av god tid. Brukt på riktig måte, kan dette spørsmålet være av stor betydning for din framgang.

Annonser

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.