Pengetips #57 – Både store og små kostnader teller

Vi mennesker har ofte en tendens til å putte ting i bås, i et forsøk på å gjøre verden enklere og mer oversiktlig. Innenfor økonomi er det et tilbakevendende tema hvilke kostnadsposter man bør angripe, dersom man ønsker å spare penger. Noen mener at det er de daglige småkjøpene som teller. Kutter man ut den daglige tabloidavisen og tar med matpakke på jobb, vil man over tid spare så mye at man kan bygge seg opp en stor formue. Andre argumenterer for at det er de store kostnadspostene man må passe på. Det hjelper ikke å ta med matpakke på jobb, dersom man kjøper en alt for dyr bil og bor i et alt for stort hus.

Jeg mener det er unødvendig å velge mellom å ha fokus på små eller store kostnadsposter. Det blir på mange måter som å velge mellom hva som er viktigst av venstre og høyre fot. Det å kutte kostnader, har mye mer med mental innstilling enn med lure teknikker å gjøre. Klarer man å oppnå den riktige mentale innstillingen til penger og forbruk, spiller det ingen rolle om det er snakk om en stor eller en liten kostnad.

Ha et svært bevisst forhold til hva du bruker penger på. Bruk minst mulig på ting som betyr lite for deg, og mer på ting som du prioriterer. Prioriterer du alt på en gang, blir resultatet at ingenting blir viktig eller spesielt. Både store og små kostnader teller, og den eneste som kan finne gode varige løsninger for akkurat deg, er det selv.

Annonser

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.