Pengetips #58 – De daglige, små valg

Som jeg har nevnt flere ganger tidligere, så er det ofte forskjell mellom hva man vet man bør gjøre, og det man faktisk gjør. Hver eneste dag står vi overfor en rekke små valg, som hver for seg kanskje ikke betyr så mye, men som over tid kan få store konsekvenser.

Her er noen eksempler:

  • Du er fryktelig trøtt når klokka ringer en morgen, og vet at du kan ligge et kvarter ekstra dersom du lar være å smøre matpakke og velger bilen framfor bussen.
  • Du er sliten etter en lang dag på jobb, og vurderer å kjøpe med take-away-mat fra en restaurant framfor å lage middag selv.
  • Du kommer på noe du har glemt å kjøpe på kvelden, og selv om du bor bare 500 meter fra butikken, prøver du å finne gode argumenter for at du skal kjøre.
  • Du er veldig sulten på vei hjem fra jobb. Du går innom butikken for å handle, og selv om det er under en time til du vet at du har mat på bordet, så stopper du opp ved sjokoladehylla.

Gjør det du vet du bør gjøre i slike situasjoner! På sikt vil du da bli mye mer fornøyd med deg selv, og du vil utvikle selvdisiplinen din. Slike små «hverdagssynder» er dessuten selvforsterkende. Velger du den enkle løsningen i ett tilfelle, vil du gjerne også gjøre det neste gang.

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.