Pengetips #59 – Fokuser på forhold du kan påvirke

Man bestemmer i stor grad selv hva man velger å fokusere på. Noen velger å fokusere på forhold som de overhodet ikke kan påvirke og gjøre noe med, mens andre velger å fokusere på områder som de selv kan påvirke. Ved å være bevisst på hva man bruker tiden og energien sin på, kan man ved å velge å fokusere på forhold man faktisk kan gjøre noe med, oppnå mye bedre resultater.

Her er noen eksempler:

  • I stedet for å fokusere på og bekymre deg over at det er lavkonjunktur og stigende arbeidsledighet, bør du ha fokus på å kontinuerlig utvikle din egen kompetanse, slik at du alltid vil bli ansett som en verdifull arbeidstaker.
  • I stedet for å fokusere på at renten øker og at du kan få problemer med å betjene boliglånet, bør du heller prioritere å betale ned på boliglånet. Dette vil selvsagt kreve at du kutter kostnadene dine på noen andre områder, men resultatet kan bli at du ikke har et større lån enn at du ikke får problemer dersom renten øker.
  • I stedet for å fokusere på at enkelte produkter er dyre i Norge på grunn av høye avgifter, bør du heller se på hvordan du kan minimere ditt eget forbruk av disse produktene.

Du skjønner sikkert hvor jeg vil. Velg å fokusere på fohold du faktisk kan påvirke og gjøre noe med. Alt annet er bortkastet bruk av tid og penger.

Annonser

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.