Pengetips #91 – Tenk langsiktig ved jobbytte

Med jevne mellomrom bør du vurdere om du må bytte jobb for å komme deg videre. Minimum annenhvert år bør du vurdere om den jobben du har, har det innholdet du trives med, og om mulighetene for å utvikle seg videre, og dermed oppnå en høyere inntekt, er til stede. Kanskje vil du komme fram til at du har det utmerket på den arbeidsplassen du er, og ingenting er bedre enn dette. Men det vil likevel være en verdifull øvelse å vurdere stillingen din opp mot andre potensielle stillinger. Finner du ut at du har det bra der du er, har du i hvert fall ingen grunn til å klage.

Dersom du finner ut at du bør skifte jobb, er det viktig å bruke litt tid på å finne ut hvilke bransjer og bedrifter som går bra og som har gode framtidsutsikter. Mulighetene for en god lønnsutvikling er mye bedre i et selskap i vekst og som har store overskudd, enn i et selskap som sliter med sviktende salg og som har dårlige økonomiske utsikter. Hvilken startlønn du oppnår i et selskap, kan være av mindre betydning enn mulighetene for en god lønnsutvikling. Det er derfor viktig å tenke langsiktig når du søker ny jobb. I tillegg bør du legge vekt på hva du lærer på en arbeidsplass. Den amerikanske forretningsfilosofen Jim Rohn sa at man ikke skal se på hva man får i en jobb, men på hva man blir i en jobb. Dette ligger det mye fornuft i. Vi bruker tross alt så stor del av livet vårt på arbeidsplassen at vi også bør legge vekt på andre forhold enn lønn.

Annonser

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.