Pengetips #95 – Bestem deg for å bli rik

Svært mange mennesker ønsker å bli rike, men det er stor forskjell på det å ønske å bli rik og det å bestemme seg for å bli rik. Ønsketenkning kommer det sjeldent noe godt ut av. Har man virkelig bestemt seg for noe, er det derimot lite som kan stoppe en.

Den store forskjellen ligger i at det å ønske seg noe sjelden fører til konkrete tiltak. Bestemmer du deg for å gjøre noe, tvinger du deg selv til handling. Skal du bli rik, må du derfor bestemme deg for at du skal bli det. Si gjerne ”Jeg skal bli rik” høyt til deg selv hver morgen, eller skriv det ned på en lapp som du henger en plass hvor du ser ofte. Det viktigste er at dette er noe du bestemmer deg for og prioriterer å oppnå, ikke bare noe som kunne vært hyggelig å oppleve.

En av dine største utfordringer når du kommer i gang med sparing og investering, blir å holde motet oppe. Dersom du begynner å tvile på om du vil klare å nå målet ditt, bør du straks sette i verk tiltak for å forsøke å bedre motivasjonen din. Dette kan du for eksempel gjøre ved å lese en motiverende bok eller høre på en motiverende lydbok. Personlig synes jeg Zig Ziglars og Brian Tracy sine lydbøker fungerer utmerket til dette formålet. Etter å ha hørt på dem, øker alltid motivasjonen min med et par hakk.

Alle mennesker støter på problemer i livet. Det er imidlertid ikke antall problemer som avgjør hvor rik du kommer til å bli, men hvordan du forholder deg til og takler de problemene du støter på. I perioder med problemer er det ekstra viktig at man virkelig har bestemt seg for å bli rik, og ikke bare ønsker å bli det.

Dersom du noen gang begynner å tvile på om du virkelig ønsker å bli rik, bør du ta en ”time-out” og tenke deg om noen dager før du gjør noe irrasjonelt. Lar du tvilen ta overhånd, kan du raskt havne i en situasjon der du ødelegger flere måneders eller års resultater i løpet av noen få dager. Mange har opplevd at de kommer godt i gang med sparing og investering, men at de etter hvert begynner å kjede seg og plutselig får lyst på ny kjempestor tv eller en dyr ferie. Dette kan føre til at de sløser bort hele investeringskapitalen. Som regel vil man angre bittert etter slike episoder, og man blir ofte nødt til å starte helt på nytt igjen. Akkurat det samme er det med mennesker som prøver å slanke seg. Mange har opplevd å holde ut noen dager eller uker med sunn og kalorifattig kost, men ødelegger hele framgangen ved å hive i seg store mengder fet mat eller søtsaker. Jo sterkere din tro på å nå målet ditt er, og jo mer bestemt du er på å klare det, desto større er sannsynligheten for å lykkes. Det er et uttrykk som sier at tro kan flytte fjell. Klarer du å holde oppe troen på at du en gang vil bli rik, er det veldig sannsynlig at du en dag faktisk vil oppleve å bli det.

Vær ekstra oppmerksom på personer som prøver å ta fra deg motet. Snakker du for høyt om dine ambisiøse mål, vil det alltid være noen som vil ”få deg ned på jorda” og fortelle deg at du lever i en fantasiverden. Ikke hør på slike mennesker. Bestem deg for å bli rik, og hev deg over andres forsøk på å motarbeide deg.

Annonser

1 kommentar »

  1. FemmeFataleOslo Said,

    juni 7, 2010 @ 3:31 pm

    Janteloven står vel ganske sterkt her. Ingenting er viktigere enn å ha tro på seg selv og sine mål, og systematisk jobbe mot de! 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.