Pengetips #99 – Tenk antall arbeidstimer

For mange blir kroner og ører for abstrakt til at de har noen god «feeling» med hva ting egentlig koster. De fleste har derimot et mye mer nært forhold til antall arbeidstimer. Dette kan du utnytte ved å begynne å se på hva ting koster i arbeidstimer i stedet for i kroner.

La meg illustrere dette gjennom et eksempel. La oss si at du har sett deg ut en ny tv som koster kr 10.000. Tjener du kr 200 per time og betaler 30 % skatt, må du arbeide i overkant av 71 timer for å få råd til denne tv-en. Har du fem dagers arbeidsuke og 7,5 timers arbeidsdag, vil du altså måtte jobbe i nesten to uker for å tjene det som tv-en koster. Syns du tv-en fortsatt er verdt prisen? For mange vil kr 10.000 ha lavere opplevd verdi enn to ukers arbeidsinnsats. Ideelt sett burde den opplevde verdien være identisk, men med dagens enkle tilgang til forbrukslån og kredittkort, har mange fått et feilaktig bilde av pengenes verdi. Ved å heller se på hva ting koster i antall arbeidstimer, vil mange få et mer nært forhold til hva ting egentlig koster.

Annonser

2 Comments »

  1. Amanda Said,

    april 2, 2012 @ 1:39 pm

    Har drevet et lite nettsøk etter blogger om personlig økonomi. Glad jeg fant din, for den virker veldig bra så langt. Grei og oversiktlig blogg med nyttig innhold 🙂 Dette er et veldig bra tips, for det er sant det du skriver, at vi ofte har et abstrakt forhold til kr og øre. Gleder meg til å følge bloggen din videre! 🙂

  2. pengeblogg Said,

    april 2, 2012 @ 8:11 pm

    Flott at du liker bloggen min. 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.