Aksjetips

En vanlig tabbe i aksjemarkedet, er ukritisk å kjøpe aksjer med bakgrunn i tips man mottar fra andre. Det er flere grunner til at man aldri bør høre på slike tips:

  • Ofte er informasjonen bak slike tips allerede priset inn i aksjekursen. Kanskje stammer tipset fra en avisartikkel i gårsdagens avis. I så fall er det lite sannsynlig at det er noe å tjene på tipset.
  • De fleste tips er sikkert godt ment, men du må alltid spørre deg om personen du mottar tipset fra, virkelig vet noe som ikke alle andre allerede vet. Hvis du ikke ser noen grunn til at personen du mottar tipset fra skal ha spesiell informasjon, bør du ikke høre på han.
  • Hvis du hører på tips fra andre, og aksjen faller i verdi, er det lett å skylde på den du mottok tipset fra. Men i aksjemarkedet kommer det aldri noe godt ut av at du skylder på andre. Du må fullt og helt ta ansvar for dine egne kjøp og salg. Gjør du en tabbe, er det din egen skyld. Du vil aldri lykkes som investor eller trader, dersom du hele tiden legger skylden på andre for at du taper penger.
  • Majoriteten av aksjefond gir dårligere avkastning enn referanseindeksen. Disse fondene er forvaltet av eksperter som kontinuerlig følger markedet. At en person er fondsforvalter eller på annet måte er ekspert på markedet, er altså ingen garanti for at han gir gode aksjetips. Det har blitt en klisjé at man ikke bør høre på aksjetips fra frisøren eller taxisjåføren. Selv har jeg imidlertid aldri fått aksjetips fra verken frisører eller taxisjåfører. Derimot kan jeg daglig lese aksjetips fra såkalte eksperter i aviser og tidsskrifter. Det er slike tips man bør advares mot!

Du bør altså avstå fra å kjøpe aksjer kun på bakgrunn av tips. Du kan derimot godt ta utgangspunkt i tips når du skal gjøre egne analyser. Hvis du mottar tips om en aksje som dine egne analyser også sier er en kjøpkandidat, er det selvsagt ingenting i veien for å kjøpe aksjen. Men dine egne analyser bør være det avgjørende. Kjøp aldri en aksje hvis dine egne analyser ikke gir kjøpsignal.

Annonser

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.