Ikke hør på de evige pessimistene

Akkurat som det alltid finnes religiøse fanatikere som sier at dommedag er nær, er det alltid en eller annen ”ekspert” som sier at vi står foran en sterk korreksjon eller et krakk i aksjemarkedet. Eksperten er ofte veltalende og kan for så vidt ha gode argumenter, men du bør aldri høre på slike spådommer. Dette gjelder også dersom eksperten har gurustatus og klarte å forutse et krakk for mange år tilbake. Tross alt er ikke det så vanskelig, dersom man alltid hevder at markedet er overpriset. Selv en stillestående klokke viser riktig tid to ganger i døgnet.

Historisk sett har aksjemarkedet gitt meget god avkastning til dem som har vært villige til å akseptere høyere risiko enn det penger i banken gir. Dette til tross for at det til enhver tid finnes mange flere argumenter for at markedet skal falle enn for at det skal stige. Vi har selvsagt ingen garanti for hvordan avkastningen i aksjemarkedet vil bli i framtiden. Men en ting er sikkert, og det er at de som har hørt på de evige pessimistene fram til nå, har tapt penger ved ikke å kjøpe aksjer.

Annonser

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.