Overoptimisme og stort ego

Selv om du har lyktes med det meste i livet fram til nå, er ikke dette noen garanti for at du også vil lykkes i aksjemarkedet. I aksjemarkedet er du nødt til å være ydmyk og akseptere at markedet alltid har rett. Du må finne deg i at du kommer til å kjøpe mange aksjer som vil påføre deg tap, og at du i perioder vil ha en avkastning på porteføljen din som er dårligere enn markedets. Du er nødt til å legge egoet ditt til side for å lykkes som investor. Er du av typen som alltid må ha rett, og som ikke er villig til å innrømme dine tabber, vil du aldri bli en god investor. Å slå markedet er en stor utfordring som krever at du legger egoet til side og lærer av de tabbene du gjør.

Annonser

3 Comments »

 1. mens vi venter på krakket Said,

  juni 7, 2010 @ 4:56 pm

  Markedet er ikke effisient

  Det er ingen korrelasjon mellom risiko & avkastning.
  Matematisk sett har dette vært bevist, praksis forteller det samme.

  Som Henrik Ibsen sa, «flertallet tar alltid feil». Med andre ord, markedet tar alltid feil.

  Når du slutter å høre på finansbransjen i media som vil selge deg ting, da vil du lykkes i aksjemarkedet.

 2. pengeblogg Said,

  juni 7, 2010 @ 7:47 pm

  Joda, men det er ikke alltid så enkelt å gjøre det motsatte av markedet. Markedet er jo ikke én enkeltperson som du til enhver tid kan gjøre det motsatte av, men heller millioner av ulike aktører som opererer utifra ulike interesser og motiver.

 3. mens vi venter på krakket Said,

  juni 12, 2010 @ 1:31 pm

  Du har rett at det ikke er enkelt å gjøre det motsatte av markedet, det er ikke alltid noe poeng i gjøre de heller. Prøv å se på markedet som en eksentrisk forretningspartner som noen ganger er overoptimistisk og selger deg gode bedrifter for dårlige priser, mens andre ganger er han over pessimistisk og selger deg 1 krone for 40 øre.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.