Fem beste bøker for nybegynnere

Under Anbefalte bøker på denne bloggen, lister jeg opp en rekke bøker. Er du helt nybegynner innenfor personlig økonomi, kan det sikkert være vanskelig å vite hvilke du skal begynne med. Jeg har derfor gått igjennom listen og valgt ut de fem beste bøkene for deg som ønsker å komme i gang.

The automatic millionaire – David Bach

Dette er en veldig grunnleggende og lettlest bok. Den tar blant annet for seg viktigheten av å betale seg selv først og å få kontroll over daglige småkostnader. David Bach har også skrevet en rekke andre bøker, men i stor grad er det snakk om variasjoner over samme tema.

Rich dad, poor dad – Robert T. Kiyosaki

Denne boken har det vært mye diskusjoner om. Mange liker den svært godt, mens andre mener den er uklar og inneholder en rekke faktafeil. Rich dad, poor dad er ikke like konkret som The automatic millionaire, men den er likevel svært motiverende og inneholder en rekke gode tips og tanker for hvordan man kan oppnå rikdom.

7 strategies for wealth & happiness – Jim Rohn

Denne boka handler ikke kun om penger, men den er svært godt skrevet og inneholder mye nyttig informasjon for deg som ønsker å bli rik og suksessfull.

The power of focus – Jack Canfield, Mark Victor Hansen og Les Hewitt

Dette er heller ikke en bok som kun handler om penger, men slik jeg ser det, er prinsippene for å oppnå suksess med penger de samme som prinsippene for å oppnå suksess også på andre områder i livet. Denne boka tar for seg en rekke ulike teknikker for ambisiøse mennesker.

Get paid more and promoted faster – Brian Tracy

Etter å ha fått kontroll på kostnadene dine og kommet i gang med å investere, er det mest effektive du kan gjøre å øke arbeidsinntekten din. Denne boka inneholder 21 tips for hvordan du kan gjøre akkurat dette. Brian Tracy legger ikke skjul på hva som trengs for å bli rik – selvdisiplin og hardt arbeid over tid.

Annonser

6 Comments »

 1. FemmeFatale Said,

  juni 14, 2010 @ 10:33 pm

  Hvilke av disse fem bøkene er din personlige favoritt og hvorfor?

 2. pengeblogg Said,

  juni 15, 2010 @ 5:36 am

  Tricky one 😉 Har valgt ut de fem på grunn av at de utfyller hverandre, så de er ganske forskjellige.

  Men hvis biblioteket mitt begynte å brenne og jeg kun hadde anledning til å berge én – hmmmm… da tror jeg at jeg hadde valgt The power of focus. Denne boka dekker mange ulike områder innenfor personlig utvikling, i tillegg til at den er lettlest, morsom og motiverende 🙂

 3. T-H Said,

  oktober 16, 2011 @ 12:17 am

  Hei!

  Vet ikke om dette innlegget blir registrert så du ser det, (siden dette er et gammelt innlegg) men jeg prøver likevel.

  Er dette nybegynner-bøker du anbefaler for personer helt uten antenner når det kommer til økonomi, aksjer etc.? Jeg vil gjerne la meg lære de grunnleggende prinsippene innen de økonomiske emnene (strategier, etc), men er usikker på hvordan jeg skal begi meg ut på det. (Tatt i betraktning at jeg er 19 år, og ikke har noen økonomisk utdanning.) Jeg ser samtlige bøker som er listet opp er engelske, og lurer derfor på om diverse økonomiske begreper på engelsk kan bli litt i meste laget for en nybegynner?

  Til opplysning vil jeg antageligvis påbegynne øk. utdanning senere.

  Takk!

 4. pengeblogg Said,

  oktober 16, 2011 @ 9:53 am

  De fem bøkene nevnt ovenfor forutsetter ikke at du har noe særlig kunnskaper om økonomi fra før, men de forutsetter selvsagt at du er normalt god i engelsk. Språket i disse bøkene er imidlertid ikke særlig komplisert (som i endel mer akademiske bøker), så jeg syns du skal prøve deg på én av dem og se hvordan det går. Den aller enkleste av dem er sannsynligvis The automatic millionaire.

 5. Hei Said,

  september 21, 2015 @ 12:31 pm

  Hei, takk for en super blogg! Etter å ha fulgt dine fortløpende innlegg i ca en mnd, oppdaget jeg hvor mye som ligger i arkivene dine, og jeg koser meg med å gå gjennom alt av det 🙂 Jeg tenker å kjøpe b.a bøker til samboer til jul nå som jeg er student igjen, og han har flere ganger snakket om at han vil sette seg inn i aksjemarkedet, og jeg lurer derfor om du har et forslag til bøker som dekker dette bra for en nybegynner? Mvh S

 6. pengeblogg Said,

  september 22, 2015 @ 6:30 am

  Takk for det, Hei. 🙂

  Her er fem aksjebøker som jeg absolutt kan anbefale: http://pengeblogg.bloggnorge.com/2010/08/17/fem-beste-aksjeb%c3%b8ker/

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.