Fem beste bøker for viderekomne

I forrige innlegg anbefalte jeg fem bøker for nybegynnere. Denne gangen tar jeg for meg fem bøker for de litt mer viderekomne. Dette er bøker som er mer krevende å lese, men som vil gi deg økt innsikt og forståelse.

Secrets of the millionaire mind – T. Harv Eker

Dette er en av mine absolutte favorittbøker. Boka handler nesten utelukkende om hva som kjennetegner tankesettet til rike mennesker. For de aller fleste vil måten man tenker på og hvilken innstilling man har til penger, være et mye større hinder på veien mot rikdom enn teknisk kunnskap om f. eks. aksjemarkedet. Mange har kanskje vanskelig for å tro på dette, men når du har lest denne boka, vil du ikke lenger være i tvil. Boka er kortfattet, men full av gullkorn. Dette er en bok jeg stadig vender tilbake til.

The 7 habits of highly effective people – Stephen R. Covey

Dette er en relativt tung bok som jeg måtte lese et par ganger for å få noe særlig utbytte av. Boka handler i utgangspunktet ikke om penger, men mer om hvordan effektive, ambisiøse mennesker tenker og opptrer. Jeg liker særlig godt kapittelet som tar for seg hvilke oppgaver man bør prioritere å bruke tid på (Put first things first). Covey regnes som en av de helt store autoritetene innenfor ledelse og personlig utvikling, og når du har lest denne boka, forstår du hvorfor.

The success principles – Jack Canfield

Dette er en murstein av en bok og inneholder veldig mange råd for hvordan man oppnår sukess (med penger og på andre områder). Canfield har selv oppnådd stor suksess med sine Chicken Soup-bøker, så han er absolutt troverdig. Rådene er praktiske, og boka er full av inspirerende og motiverende småhistorier fra virkeligheten.

Think and grow rich – Napoleon Hill

Dette er en skikkelig klassiker innenfor sjangeren. Originalutgaven ble skrevet i 1937, så det er ikke alt som er like relevant i dag, men samtidig er det mange evigvarende sannheter i denne boka. Ei bok som alle som er opptatt av penger og rikdom bare lese.

Multiple streams of income – Robert G. Allen

Denne boka tar for seg viktigheten av å ha flere kilder til inntekt. Svært mange har kun arbeidsinntekten som inntektskilde, men skal du virkelig oppnå rikdom, er du nødt til å skaffe deg flere inntektskilder (uansett hvor høy arbeidsinntekten din er). Boka tar blant annet for seg inntekter fra aksjer, eiendom og internett.

Annonser

2 Comments »

  1. Aksjebloggeren Said,

    juni 14, 2010 @ 5:32 pm

    Nei, nå må du gi deg Vidde. Nå er leselisten min altfor lang her :p Er så mye jeg har lyst å få lest, men takk for tipsene! Dette er den type bøker som ihvertfall faller rett hjem hos meg.

  2. pengeblogg Said,

    juni 14, 2010 @ 8:26 pm

    Hehe 🙂 Men det er da sommer nå – bøker kan jo både leses på verandaen og på stranda 😉

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.