Fem beste aksjebøker

I et tidligere innlegg, 12 regler for å lykkes i aksjemarkedet, anbefalte jeg fem aksjebøker. I dette innlegget skal vi se litt nærmere på disse.

How I made $ 2.000.000 in the stock market – Nicolas Darvas

Dette er en meget inspirerende og motiverende bok om en danser som gjennom prøving og feiling klarte å utvikle en metode som gjorde at han tjente store penger i aksjemarkedet. Boka er veldig godt skrevet, den gjennomgår mange av de typiske tabbene som nybegynnere gjør i markedet og den er relativt lettlest. Boka er noen tiår gammel, men den er like aktuell i dag som den gangen den ble skrevet.

Trade your way to financial freedom – Van K. Tharp

Denne boka tar for seg hvordan man skal gå fram for å utvikle et system som slår markedet. Forfatteren gjennomgår de ulike elementene et godt system må inneholde, og diskuterer viktigheten av de ulike elementene. Enkelte av disse elementene er dårlig dekket i de fleste andre aksjebøker, så denne boka er absolutt nyttig å lese. Kan muligens oppfattes som litt tung å lese av helt nybegynnere.

Reminiscences of a stock operator – Edwin Lefevre

Denne boka er sannsynligvis den største klassikeren av dem alle innenfor sjangeren. Boka ble første gang utgitt i 1923, men innholder er slett ikke foreldet av den grunn. I boka fortelles historien til den kjente traderen Jesse Livermore, som tjente millioner i aksjemarkedet på starten av det forrige århundret.

How to make money in stocks – William J. O’Neil

Denne boka kan kanskje kalles en moderne klassiker. Forfatteren tar i boka for seg det egenutviklede systemet CAN SLIM, som er et akronom som beskriver kriterier ved gode aksjer. Systemet er en blandig av fundamental og teknisk analyse, og har vist seg å være robust og lønnsomt over flere år.

Market wizards – Jack D. Schwager

Denne boka inneholder intervjuer med en rekke kjente, og noen mindre kjente, tradere. Ikke alle traderne opptrer i aksjemarkedet, men det er likevel nyttig å lese hele boka. Forfatteren har også skrevet to oppfølgere til denne boka – The new market wizards og Stock market wizards.

Til slutt vil jeg nevne at jeg selvsagt ikke har lest alle bøker om aksjemarkedet (det er skrevet mange tusen), så dette blir anbefalinger bygget på et begrenset utvalg.

Annonser

10 Comments »

 1. Aksjebloggeren Said,

  august 17, 2010 @ 2:44 pm

  Har ingenting å tilføre uten om at jeg er helt enig! 🙂

 2. Soon to be a billionaire Said,

  august 18, 2010 @ 11:31 am

  Ingen norske som fortjener en plass?

 3. Bjønn Said,

  august 18, 2010 @ 11:47 am

  Har dere lest alle disse bøkene eller? Hvordan rekker dere å blogge da? Å jobbe fulltid? Å ha familie? Å reise? Å handle? Å feste? Å trene? Hvordan rekker dere alt?

 4. Aksjebloggeren Said,

  august 18, 2010 @ 12:59 pm

  Har lest alle, bortsett fra Trade your way to financial freedom, den holder jeg på med nå. Leser du en 30-60 min hver dag istedenfor f. eks tv, så er det utrolig hvor mange bøker en kommer gjennom i løpet av et år 😉 Jeg ser egentlig ikke helt den store utfordringen. Dagene har mer enn nok av timer så lenge en bruker de riktig.

  Eksempel på en dag:

  – På campus fra 08-16
  – Rett på trening så middag
  – 18:30 Blogge litt/være med venner/familie/andre kjekke ting (Festingen tar jeg i helgene)
  – Lese en time før leggetid

  En får tid til det meste om en bare slutter å sløse tiden på tulleting som tv-titting (Jada, jeg ser på tv jeg også). For å sette det litt i perspektiv. Om du bytter ut en time som du vanligvis ikke bruker til noe fornuftig til å gjøre noe fonuftig eller i det minste noe som bringer deg noen steg nærmere ditt mål hver eneste dag, så har du hele 46 fulle effektive 8 timers dager i løpet av et år. Eller 9 ekstra uker som du ellers hadde sløst bort!! Hvor mange bøker greier du å lese på 46 fulle effektive arbeidsdager?

  Så igjen, tid har vi nok av, så lenge vi bruker den riktig.

 5. pengeblogg Said,

  august 18, 2010 @ 2:15 pm

  Soon to be a billionaire: Jeg har lest de fleste av de norske bøkene som er utgitt om aksjemarkedet. Jeg anser ingen av dem for å være like gode som de fem jeg har skrevet om ovenfor, men boka Aksjekjøp og daytrading av Oddmund Grøtte er absolutt også ei bra bok.

  Bjønn: Det er i bunn og grunn snakk om hva man prioriterer å bruke tid på. Som Aksjebloggeren er inne på, er tv-en ofte den største «tidstyven» av dem alle. Selv er jeg ganske opptatt på kveldstid med familie og andre aktiviteter. For å få tid til å lese jevnlig, står jeg derfor opp ekstra tidlig. Ligger på sofaen i stua og leser aksjebøker klokka seks på morgenen 😉 Hvem har sagt at veien til rikdom er lettkjørt 😉

  For øvrig er «time management» et viktig tema innenfor personlig utvikling, og sannsynligvis et tema jeg kommer til å skrive om på denne bloggen i framtiden.

 6. Soon to be a billionaire Said,

  august 19, 2010 @ 10:25 am

  Jeg liker å lese bøker parallelt.. for tiden leser jeg følgende:

  – Rich dad, poor dad av Kiyosaki
  – Helbred din kropp av Louise l. Hay
  – Gutta på kur av Finn Bjelke
  – Tenk som en Milliardær (billigsalg hos Hegnar online, om donald trump)
  – Aksjekjøp og daytrading (ny utgave)
  – Økonomiskolen (ny utgave 2010)

  I tillegg koser jeg meg med skjønnlitterære bøker. Jeg ble akkurat ferdig med Shantaram (anbefales på det sterkeste), og har noen få sider igjen i klassikeren Pappilon.

  Det å få tid til å lese handler bare om å utnytte «dødtid» og prioritere. Jeg leser over alt, og har alltid ei bok i nærheten.

  Kommer til å anmelde de bøkene jeg leser på bloggen, ettersom jeg blir ferdig med dem.

  Happy reading. Skal hive meg over boklista di når jeg trenger mer lesestoff.

 7. pengeblogg Said,

  august 19, 2010 @ 5:36 pm

  Tror ikke jeg hadde hatt mental kapasitet til å lese så mange bøker samtidig. Hadde nok gått helt i surr 😉

  Helt enig i at det er viktig å utnytte dødtid i løpet av dagen. Jeg prøver også å gjøre det.

  Happy reading and a merry new book 🙂

 8. Aksjebloggeren Said,

  august 20, 2010 @ 8:51 am

  Jeg liker også å lese bøker parallelt, men ikke så mange. Som regel er det 2 bøker og maks 3. Da leser jeg gjerne ulike type bøker samtidig. F. eks aksje/økonomibøker parallelt med selvutviklingsbøker.

 9. erik Said,

  april 12, 2012 @ 4:25 pm

  Hvor får jeg kjøpt/lastet ned disse bøkene?

 10. pengeblogg Said,

  april 12, 2012 @ 6:27 pm

  Disse bøkene fås kjøpt hos de fleste større nettbokhandlere. To som jeg selv har brukt noen ganger er http://www.adlibris.com og http://www.amazon.com.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.