Det er ikke min skyld at jeg ikke er rik

Det er ikke min skyld at jeg ikke er rik. Skylden for at jeg er blakk, er det mange som må dele, men det er ikke min skyld. For det første må sjefen min ta sin del av ansvaret. Han betaler meg mye mindre enn det jeg egentlig burde ha tjent. Han innser ikke hvor talentfull jeg er og gir meg derfor ikke betaling nok til at jeg orker å stå på noe ekstra. Så lite som han betaler meg, kan han ikke forvente at jeg skal yte mer enn jeg gjør. Syns egentlig jeg yter mer enn nok, for når jeg kommer hjem fra jobb er jeg så sliten at jeg ikke orker å gjøre noe annet enn å se på tv hele kvelden. En kollega ville låne meg ei bok av en som heter Jim Rohn. Han sa den boka ville forandre mitt syn på penger og livet. Men jeg har da ikke tid til å lese bøker. Ikke har jeg noe tro på slike bøker heller. De eneste som blir rike av slike bøker er de som skriver dem.

Myndighetene må også ta en stor del av skylden for at jeg ikke er rik. Så høye som skattene og avgiftene er i Norge, har jeg jo nesten ingenting igjen når jeg har kjøpt det jeg trenger av mat, tobakk og polvarer og har levert tippekupongen. Skjønner godt at John Fredriksen har flyttet fra landet. Går jo ikke an å bli rik i et land der halvparten blir tatt inn i skatt. Og forresten, hva får jeg igjen for all skatten jeg betaler? Ingenting!

Det eneste jeg har hatt penger til å unne meg det siste året er en ny bil. Måtte kjøpe meg en med stor motor, for må jo ha krefter til å kjøre forbi alle gærningene som er ute i trafikken i dag. Og hva blir jeg møtt med når jeg skal kjøpe en bil med stor nok motor til å ivareta min og familiens sikkerhet? Ekstra høye avgifter! Nei, vi lever i et skikkelig molboland, altså.

Jojo, jeg kunne selvsagt blitt rik hvis jeg virkelig ville. Det finnes jo rike mennesker i Norge, og jeg vet hvordan de har gått fram. De har blitt rike på å utnytte oss vanlige, hardtarbeidende folk eller rett og slett opptrådt kriminelt. Får jo nesten ingen straff hvis du snyter på skatten eller svindler noen i Norge, så jeg skjønner godt at mange lar seg friste. Tror du virkelig Stein Erik Hagen har blitt rik på ærlig vis? Tro om igjen! Selv har jeg derimot for høy moral til å gjøre noe slikt.

En dag skal jeg også bli rik, men da må vi først få gjort noen endringer i kongeriket Norge. For det første må vi få FrP inn i regjering. Så må vi hive ut alle utlendingene som tar jobben fra oss ekte nordmenn og sjefen min må begynne å gi meg en anstendig lønn. Da, og først da, vil jeg kunne bli rik på ærlig vis. Sånn er det bare.

Nei, en ting er sikkert, det er på ingen måte min skyld at jeg ikke er rik.

Eller… 😉

Annonser

9 Comments »

 1. Alltid Blakk Said,

  november 21, 2010 @ 6:00 pm

  Hehe, joda dette hørtes kjent ut. Jeg kan plassere flere som har dette synet her. Uten ironien. takk for et morsomt innlegg!

 2. pengeblogg Said,

  november 21, 2010 @ 6:40 pm

  Phew, fint at ironien ble forstått 😉

  Mener ikke å gjøre narr av folk, men nettopp det å ta fullt og helt ansvar for egen økonomi er det mange som sliter med. Likevel er dette noe som er helt nødvendig dersom man skal bli rik.

 3. Formuebygging Said,

  november 21, 2010 @ 8:39 pm

  Artig! Skikkelig osende ironi. Dessverre har du rett i dine iakttagelser. Kan nevne mange som deler «ditt syn» på dette …

 4. Meg Said,

  november 22, 2010 @ 10:28 pm

  Haha :o)
  jeg ler så jeg griner!!! Det finnes så mange sånne som absolutt ikke tar ansvar for seg selv….

 5. Personligbudsjett.no Said,

  november 22, 2010 @ 10:40 pm

  Får nesten lyst å gi deg en klem når jeg leser dette….Stiller du til valg stemmer jeg på deg.

 6. pengeblogg Said,

  november 23, 2010 @ 4:19 pm

  Takk for fine tilbakemeldinger 🙂

 7. Aksjeguiden Said,

  november 25, 2010 @ 12:26 am

  ja nok av ironi, bra skrevet, men en liten kommentar eller to:

  1) Enig i at ikke alle trenger en SUV, men er det riktig at avgiftene skal være så sykt høye på bilder med litt større motor enn 1,8 liter? En ny bil i dag med 3 liter motor har mindre utslipp enn en gammal haug som er 12-15 år gammel, og det er mange slike gamle hauger som ruller rundt på veiene i Norge. Så noen miljøtjeneste er det nok ikke- å skattelegge nye biler så hardt.

  2) Du skriver ironisk «Tror du virkelig Stein Erik Hagen har blitt rik på ærlig vis?»
  Har du lest boka StoreUlv om John Fredriksen? Om ikke så anbefaler jeg den, der kan du lese om hans «svin på skogen», og det er ikke rent lite. Sweeping er et stikkord, det betyr å kjøre tankskipene på råolje rett fra lasterommet, ulovlig og ikke minst farlig for de som jobber på båtene. I tillegg kjørte han i krigssoner (tjente fett på dette, og noen båter ble beskutt, men det er vel ikke så nøye med de ansatte?). På et tidspunk (mens han drev med sweeping) meldte han faktisk båtene inn i en forsikringsordning i Norge slik at han fikk dekket tapet av oljefrakten, og meldte da inn det han stjal fra egen last, som tapt last…. han ble tatt for denne storsvindelen, bura inne i flere uker, men politiet dreit seg ut, og det ble dårlig med bevis… (alt nøye forklart i boka, men noen år siden jeg leste den så husker ikke alle detaljer). Røkke tjente også fett på å forsikre gamle hauger at noen fiskebåter i brasil tidlig i sin karriere og båtene sakn en etter en, og mannskapet druknet i ny og ne, men røkke ble rik i en fei! Hagen har sikkert også noen svin på skogen, sikker noe prissamarbeid osv, men det vet jeg lite om, så skal ikke forhåndsdømme han. Poenget mitt er at mange av de rike ikke er så innocent- og selvfølgelig så er mange bare veldig hard arbeidene dyktige folk også.

 8. pengeblogg Said,

  november 25, 2010 @ 7:15 am

  Takk for kommentar, Aksjeguiden.

  Innlegget er skrevet ironisk, men det betyr ikke på noen måte at jeg personlig mener det helt motsatte av alt som står der. Det er opplagt at mange rike har svin på skogen (men det har også mange som ikke er rike, bare tenk på hvor utbredt svart arbeid er) og at skatter og avgifter ikke alltid rammer de som bør rammes. Jeg mener derimot at det enkelte menneske har mye mer å tjene på å fokusere på hva man selv kan gjøre for å bedre egen situasjon, framfor å fokusere på alt som er galt med verden rundt dem. Poenget er at mennesker som tar fullt og helt ansvar for eget liv, oppnår bedre resultater og er mer fornøyde og lykkelige enn de som bare går rundt og syter og klager og fokuserer på hvor ille alt er.

  Nå mener jeg selvsagt ikke at man ikke skal kjempe for en bedre verden. Konkrete handlinger for å bidra til en bedre verden er beundringsverdig og noe man bør oppordre til. Ukonstruktiv sutring derimot, har aldri drevet verden en millimeter framover.

  Men igjen, takk for tilbakemelding. Syns bare det er flott med diskusjon og uenighet 🙂

 9. Aksjeguiden Said,

  november 25, 2010 @ 10:15 pm

  hei igjen, ja om det er det du mener så er vi helt enige 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.