Min utfordring til deg – øk arbeidsinntekten din med minst 10 % i 2011

I dag vil jeg utfordre alle lesere av denne bloggen. Utfordringen består i at du skal sette deg som mål å tjene minst 10 % mer i 2011 enn du gjorde i 2010, og selvsagt, gjøre det som er nødvendig for å nå dette målet. Noen syns kanskje 10 % lønnsøkning er et lite ambisiøst mål, men det er langt mer enn det en gjennomsnittlig lønnsmottaker kan forvente. Øker du lønna med 10 % hvert år, vil du ha doblet lønna etter om lag sju år. Ikke så verst det. Og skulle du nå målet med letthet, kan du jo sette deg et høyere mål for 2012.

Som en liten hjelp på veien, har jeg satt opp 10 råd for hvordan du skal klare å nå dette målet.

 1. Ta fullt og helt ansvar for egen arbeidsinntekt. Les dette blogginnlegget for mer informasjon om hvorfor dette er så viktig.
 2. Skriv målet på en lapp og heng denne lappen på et sted hvor du vet at du vil se den hver eneste dag.
 3. Les deg opp. Tre anbefalte bøker som tar for seg hvordan man øker arbeidsinntekten er Get paid more and promoted faster av Brian Tracy, The rules of work av Richard Templar og Start late, finish rich av David Bach. Les disse bøkene og bruk det du lærer i praksis.
 4. Forhandle med sjefen din om høyere lønn. Jeg har tidligere skrevet et blogginnlegg om dette, som du finner her.
 5. Bli sjefens yndling. Klikk her for oppskrift på hvordan du skal gå fram.
 6. Ta en ekstrajobb. Er du i en situasjon der du har tid til rådighet, kan det å ta en ekstra jobb være en av de enkleste måtene å øke arbeidsinntekten på. Se her for mer informasjon.
 7. Bytt jobb. Befinner du deg i en jobb der det er svært lite sannsynlig at du vil klare å oppnå noe høyere lønn, bør du vurdere hvilke alternativer du har. For mange vil det å skifte jobb være en stor og «skummel» beslutning, men er du «fastlåst» inntektsmessig der du er, bør du absolutt se på andre muligheter.
 8. Tjen på dine hobbyer. Har du for eksempel en blogg, bør du se på hvordan du kan øke inntektene fra denne. Dette har jeg veldig lite kunnskap om selv, men vet blant annet at det finnes mye god informasjon på Gladbladet. Er du flink til å spille piano? Sjekk muligheten for å gi ungene i nabolaget pianotimer. Lager du noe rart eller spesielt? Det finnes et marked for det utroligste på nettet. La tankene fly og prøv å finne noe du er så god på at du kan tjene penger på det.
 9. Finn fem personer du vet tjener (mye) mer enn deg, og spør dem om hva de har gjort for å komme dit de er. Inviter dem gjerne på lunsj.
 10. Gjør noe hver eneste dag for å øke dine kunnskaper og for å holde fokus. Dette trenger ikke ta all verden med tid. Les et blogginnlegg, les et kapittel i en bok, sjekk stillingsannonsene i avisa eller på nettet, spør en kollega som tjener mye mer enn deg om råd, avtal et forhandlingsmøte med sjefen din osv.

Noen som har flere tips for hvordan man kan øke inntektene i 2011?

Annonser

2 Comments »

 1. Alltid Blakk Said,

  desember 12, 2010 @ 10:25 pm

  Jeg har tenkt og tenkt. Hvordan skal jeg øke min inntekt med 10%. Ikke vet jeg, må nok bli litt overtid da. Og kanskje litt salg av unødvendige ting. Jeg tror jeg skal prøve meg å se hvor lang jeg kommer. Fra første januar av 🙂

 2. pengeblogg Said,

  desember 14, 2010 @ 7:31 am

  Go for it! 🙂

  Både overtid og salg av unødvendige eiendeler er fine måter å øke inntekten på. Kommer du på et par andre tiltak i tillegg, bør ikke en økning på 10 % være urealistisk 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.