Reduser kostnadene dine med minst 10 % i 2011

I forrige innlegg så vi på hvordan du kan gå fram for å øke inntektene dine med minst 10 % i 2011. I dette innlegget skal vi se på hvordan du kan redusere kostnadene dine med minst 10 % i året som kommer.

 1. Reduser dine daglige småkostnader. Kjøper du lunsj i kantina på jobben i stedet for å ta med matpakke? Kjøper du ei tabloidavis hver dag? Kjøper du ofte kaffe på kaféer eller bensinstasjoner? Slike daglige småkostnader kan bli relativt store summer over tid. Ved å kutte litt ned på slik «hverdagsluksus» kan du enkelt spare endel i 2011.
 2. Sjekk hva som automatisk trekkes fra kontoen din. Autrotrekk fra konto en en glimrende ordning for faste kostnader, men det er viktig at du har kontroll over hvilke faste trekk som «suger» penger fra kontoen din hver måned. Betaler du for mange flere tv-kanaler enn du har tid til å se på? Er du medlem av et treningsstudio som du nesten aldri trener på? Si opp alle avtaler som du ikke har behov for.
 3. Kjøp aldri noe på impuls. Mange bruker mye penger på å handle impulsivt. Kommer du over et produkt som du har lyst på, ikke kjøp det der og da, men vent heller én uke og se om du fortsatt har like lyst til å kjøpe det. Sannsynligvis har lysten på produktet avtatt, og du har spart noen kroner.
 4. Husk at du alltid sparer mer på å ikke kjøpe noe, enn på å kjøpe noe du egentlig ikke har behov for billig. Spør deg selv om du virkelig har bruk for dette produktet neste gang du kommer over noe på tilbud. Ville du kjøpt produktet dersom det ikke var på tilbud? Hvis ikke, har du sannsynligvis ikke bruk for det.
 5. Kjør mindre bil. Under oljekrisen ble det laget klistremerker hvor det sto «Er denne kjøreturen helt nødvendig?». Spør deg selv dette spørsmålet hver gang du setter deg i bilen.
 6. Spis mindre godteri, potetgull og drikk mindre brus. Dette er «tomme» kalorier som kroppen din ikke har bruk for. Vær streng med deg selv på at du kun skal skeie ut én (fast) dag i uka.
 7. Gjør hjemmet ditt mer attraktivt som fritidsarena. Ser man bort ifra netthandel, er det lite man kan bruke penger på så lenge man holder seg hjemme.
 8. Sjekk renta på boliglånet. Har du stort boliglån, kan du spare mye på kutte renta med noen promille.
 9. Kutt strømforbruket. Ikke varm opp rom du ikke bruker, senk temperaturen om natta, installer sparedusj osv.
 10. Les deg opp. Gode bøker om hvordan du kan spare penger er 365 ways to live cheap av Trent Hamm, The simple living guide av Janet Luhrs og Your money or your life av Vicki Robin og Joe Dominguez.

Har du flere sparetips for 2011?

Annonser

2 Comments »

 1. PerOle Said,

  desember 15, 2010 @ 6:07 pm

  Har akkurat sagt opp IP-telefon (som aldri var i bruk), bredbåndsTV til fordel for NRK via RiksTV (mottaker til PC’en kostet 115 kroner fra Kina) og satt ned hastigheten på internettlinjen.

 2. pengeblogg Said,

  desember 15, 2010 @ 6:43 pm

  Gode eksempler på reduksjon av kostnader som ofte belastes som autotrekk det der 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.