Tre steg i riktig retning

Jeg hørte nylig om en «suksessteknikk» som jeg ønsker å formidle til lesere av denne bloggen. Teknikken går ut på at du skal ta tre steg i retning av målet ditt, deretter tre nye steg, deretter tre nye steg og så videre, helt til du har nådd ditt endelige mål.

Mange forsøker å planlegge hele veien fram til målet før de setter i gang med å arbeide for å nå målet. Å identifisere hele veien fram mot et stort mål, kan imidlertid være veldig vanskelig. Dette fører til at mange gir opp mens de fortsatt bare er i planleggingsfasen. Bruker du denne teknikken, slipper du å planlegge hele veien, du trenger bare å identifisere tre steg i riktig retning, og deretter gå i gang med å arbeide for å nå målet. Etter at du har gått de tre første stegene, vil som regel de tre neste stegene være mye enklere å identifisere.

La meg illustrerde teknikken ved et eksempel. La oss si at du har bestemt deg for at du skal bli en dyktig aksjetrader. Du vet ikke mye om hvordan du skal gå fram, men med litt søking på nettet har du klart å finne fram til tre steg som kan føre deg litt nærmere dette målet:

Steg 1: Lese boka «Trade your way to financial freedom»
Steg 2: Lese boka «Stock market wizards»
Steg 3: Følge med på bloggene Aksjebloggen og Sky24

Etter å ha fullført de tre første stegene, har du kommet godt igang og det er relativt enkelt å definere tre nye steg:

Steg 4: Begynne å abonnere på nyhetsbrevet «Tharp’s Thoughts»
Steg 5: Sette opp en konto hos en nettmegler
Steg 6: Delta på et Investtech-seminar

Og slik fortsetter du helt til du har blitt fantastisk rik på aksjer 🙂

Har du noen store, hårete mål som du har utsatt å begynne å arbeide mot?

Annonser

4 Comments »

 1. Alltid Blakk Said,

  desember 20, 2010 @ 8:14 pm

  Å ha så pass mye i sparepenger når jeg blir pensjonist at jeg har omtrent det samme som i dag å rutte med. DET er et veldig håret mål. Skritt 1: Bli gjeldsfri, Skritt 2: spare 6 måneder buffer Skritt 3: lære mer om investering. Alle disse skritta kan gjøres samtidig.

 2. pengeblogg Said,

  desember 20, 2010 @ 9:21 pm

  «Steg» i denne sammenheng kan være litt misvisende, da det på ingen måte er slik at de må gjennomføres sekvensielt, men (som du sier) godt kan gjennomføres parallelt.

  Syns du har satt deg tre gode mål, men hvis dette var mine mål, ville jeg ha brutt dem ned i flere kortsiktige delmål. Å bli gjeldsfri er for eksempel ofte et mangeårig prosjekt, så man kan med fordel definere årlige mål på hvor mye gjelda skal reduseres.

 3. minplan Said,

  februar 13, 2011 @ 3:37 pm

  Jeg liker denne måten å tenke på, da den resulterer i handling. Samtidig har jeg tro på å visualisere det fremtidige målet hele veien. Selv om det er et hårete mål, så har jeg veldig tro på å ha fokus på dette hver dag. Selv har jeg startet med å gå innom mine fremtidsmål hver dag. Merker at det er med å gir meg riktigere fokus på flere områder enn tidligere. Jeg har ikke lest for mye av selvutviklingslitteraturen enda, men har begynt. Spennende!

  Jeg liker bloggen din og kommer til å følge den fremover 🙂 Hadde vært moro å høre litt av dine mål og hvordan du selv vurderer din fremgang. Er dessverre litt slik at ikke altfor mange ser mulighetene som ligger i dette. Opplever du det slik? Sikkert lurt å ha diskusjonspartnere, har jeg tenkt. Blogg er en fin arena for det, men så bør man vel finne noen «live» også på sikt.

 4. pengeblogg Said,

  februar 14, 2011 @ 6:49 pm

  Fint å høre at du liker bloggen min 🙂 Var nettopp en tur innom bloggen din, og førsteinntrykket er bra 🙂

  Helt enig i at mange ikke er klar over de mulighetene og den kraften som ligger i selvutvikling. Samtidig må folk få velge å leve slik de selv ønsker, så jeg prøver å ikke legge meg borti hva andre gjør. De som leser bloggen min, forutsetter jeg leser den av fri vilje 😉

  Selv har jeg satt meg ambisiøse mål, og prøver etter beste evne å leve i tråd med det jeg skriver om på denne bloggen. Framgangen min vil jeg karakterisere som god, men skulle selvsagt ønske at formuen min vokste i et enda raskere tempo enn det den gjør 🙂 Innser at formuebygging er en tålmodighetsprøve, og vet at nettopp dette er grunnen til at så få lykkes, men er fast bestemt på at jeg ikke skal være en av dem som gir opp. Arbeider mye med å holde fokus på det jeg driver med, blant annet gjennom å skrive denne bloggen.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.