E-bok – Hvordan holde koken

Jeg har skrevet en kort e-bok med tittelen “Hvordan holde koken“.

Legg gjerne igjen en kommentar dersom du har ris eller ros om denne e-boken.

Annonser

6 Comments »

 1. minplan Said,

  februar 22, 2011 @ 9:01 pm

  Veldig mye interessant på bloggen din. Lett å skjønne at du bruker en del tid på å lese og lære. Vært spennende å få vite litt hva du fokuserer på nå for tiden, og hva ditt mål for 2011 (og fremover) er? Har du oppnådd noen av dine tidligere mål?
  Jeg er selv på søken etter å vite mer, samt finne veien til å realisere flere av mine mål.

  Fint å se at blogg ikke bare handler om siste filmen jeg så, og hvilke klær jeg har brukt i dag… 🙂

 2. pengeblogg Said,

  februar 22, 2011 @ 9:34 pm

  Mitt ultimate langsiktige mål er å bli økonomisk uavhengig, altså opparbeide meg en så stor formue at jeg kan leve av avkastningen. Har et stykke igjen ennå 😉

  Men, har selvsagt satt meg mer kortsiktige mål også. Mange velger å ha mange ulike mål, men jeg foretrekker å ha noen få mål som jeg har sterkt fokus på. Mine mål for 2011 er:

  * Lese minst 52 bøker (setter meg dette målet hvert år, og har alltid nådd det med god margin)
  * Spare minst 1/3 av netto utbetalt lønn (denne andelen har jeg økt gradvis over år)
  * Øke inntekten min med minst 10 %

 3. minplan Said,

  februar 23, 2011 @ 12:04 am

  Så bra. Jeg jobber med mine egne målsetninger enda, og ser at kunnskap er et av mine hovedmål, ved siden av å legge av penger. Har også et treningsmål. Føler jeg er godt i gang med alle tre, uten at jeg har satt helt konkret måltall på det enda.

  Hvordan investerer du pengene du sparer (eller hvordan tenker du dem investert)?
  (Om jeg kan spørre om slikt? :)) Vi er vel begge anonyme, og det er fint å kunne finne noen med samme interesser som en selv.

 4. pengeblogg Said,

  februar 23, 2011 @ 7:55 am

  Jeg investerer primært i boligmarkedet og i aksjemarkedet, samt noe i et relativt høyrisiko obligasjonsfond.

  * I boligmarkedet investerer jeg ved å nedbetale boliglånet mitt. Har en relativt stor enebolig i Trondheim, og har fortsatt en god del lån på huset.
  * I aksjemarkedet investerer jeg primært i aksjefond, men også tidvis noe i enkeltaksjer. En betydelig del av min fondsportefølje er investert i fond som investerer i nye markedet (India, Brasil, Russland osv.). Høy risiko i disse markedene, men det gir jo også mulighet for høy avkastning.
  * I 2010 satte jeg også av noen titusen i et høyrisiko obligasjonsfond, for å krydre porteføljen litt og for å spre mine penger i flere markeder. I og med at jeg fortsatt har boliglån, er det ikke noe poeng i å investere i ordinære obligasjonsfond, i og med at forventet avkastning i slike fond er lavere enn boliglånsrenten.

  «Investerer» også ganske mye i meg selv (både tid og penger). Jobber kontinuerlig med å øke min verdi i arbeidsmarkedet og mitt kunnskapsnivå. På sikt liker jeg å tro at dette er den investeringen som vil gi best avkastning 🙂

 5. minplan Said,

  februar 24, 2011 @ 10:31 pm

  Vi gjør nok mye likt skjønner jeg. Jeg har nok ikke satset likt i fondene mine, men bør kanskje vurdere å se litt mer på den saken. Har ikke vært like god til å følge tett med på hvordan mine faste spareavtaler i fond har utviklet seg.

  Kan nok være at å øke din verdi i arbeids markedet og kunnskapsnivå gir best avkastning. Samtidig skulle jeg gjerne ha fått flyttet noe av fokuset over på muligheten for passiv inntekt.

 6. pengeblogg Said,

  februar 25, 2011 @ 9:55 am

  Jeg har også fokus på passiv inntekt. Men gitt at man holder kostnadene nede, vi jo økt aktiv inntekt gi større rom for å skape passiv inntekt 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.