T. Harv Eker – Hvorfor sikte mot rikdom

Jeg hørte nylig på en lydbok av T. Harv Eker, forfatteren av boka The secrets of the millionaire mind (som anbefales på det sterkeste). I denne lydboka tok han blant annet for seg tre grunner til at man bør sikte mot rikdom, og disse syns jeg var så gode at jeg har lyst til å dele dem med lesere av denne bloggen.

1. Livsstil
Den mest åpenbare grunnen til at man vil bli rik, er at rikdom gir muligheter for en bedre livsstil. Rike personer slipper å kjøre rundt i gamle, trafikkfarlige biler, de har råd til å leie inn håndtverkere når huset sårt trenger vedlikehold, de har råd til å dra på ferie dit de selv ønsker (og ikke dit lommeboka ønsker), de har råd til å kjøpe sunn og næringsrik mat, de har råd til å spise på gode restauranter og så videre. Det er selvsagt ikke mulig å kjøpe seg bort fra alle livets problemer og utfordringer, men rike mennesker har alt i alt en mye bedre mulighet til å leve et behagelig liv.

2. Mulighet til å hjelpe andre  
Rikdom gir mulighet til å hjelpe andre. Mennesker som hver måned kjemper for å klare seg økonomisk, har som regel ikke overskudd til å tenke på og hjelpe andre. De har nok med seg selv og sine egne problemer. Rike mennesker har helt andre muligheter til å hjelpe andre, og mange gjør også dette. Det er en utbredt myte at rike mennesker er egoistiske og grådige. Selvsagt finnes det noen slike rike mennesker, men min påstand er at disse er i mindretall.

3. Den du må bli for å bli rik
Den tredje grunnen til at man ønsker å arbeide for rikdom, er litt mer finuerlig. For å oppnå rikdom, er man i de fleste tilfeller nødt til å endre og utvikle seg selv. Man må utvikle evnen til å tenke stort og langsiktig, man må sette seg mål og følge dem opp, man må arbeide for å øke selvtilliten og selvdisiplinen sin og så videre. Dette er tidkrevende og i mange tilfeller ganske smertefulle prosesser, og dette er nok en av hovedgrunnene til at såpass få lykkes. Samtidig ligger det et enormt potensiale i hva man kan utrette ved hjelp av slik egenutvikling, og det er meget tilfredsstillende å lykkes med det man har arbeidet hardt og lenge for.

Hva er grunnene til at du ønsker å bli rik?

Annonser

4 Comments »

 1. Alltid Blakk Said,

  februar 25, 2011 @ 6:04 pm

  Jeg vil ikke bli rik, jeg vil leve livet mitt uten å måtte tenke på penger 🙂

 2. pengeblogg Said,

  februar 27, 2011 @ 9:14 pm

  Men ville det ikke vært enklere å leve livet uten å måtte tenke på penger hvis du var stinn av gryn? 🙂 Tenk å ha et bankkort som var knyttet til en konto som aldri gikk tom. Da kunne du virkelig ha sluttet å tenke på penger 🙂

 3. minplan Said,

  februar 28, 2011 @ 11:08 pm

  Man blir kanskje ikke lykkelig av penger, men en ting er sikkert at man blir ikke noe mer lykkelig uten…
  Det finnes lykkelige mennesker med og uten penger. Jeg ønsker den friheten god økonomi kan gi 🙂

 4. Alltid Blakk Said,

  mars 8, 2011 @ 7:24 pm

  Så lenge man har litt mer enn «alle andre», så spiller penger en liten til ingen rolle i lykke. Det er i vært fall det forskerne sier, og jeg syns det høres logisk ut. Om jeg har 10 million eller 10 000 spiller ingen rolle, så lenge jeg får dekt mine behov, og har en økonomisk trygg framtid. Så får det bli opp til den enkelte å definere sine behov.

  Akkurat nå, i dette ruskeværet, har jeg et meget sterkt behov for en hundepasser. Da må jeg sørge for å ha inntekter som kan betale for det behovet. Det holder det for meg.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.