Et viktig møte

I forrige uke var det et spesielt viktig møte på jobb. På dette møtet skulle både sjefen, sjefen til sjefen og flere andre personer med stor innflytelse og makt i organisasjonen være til stede, og det var satt av én time til det jeg skulle gjennomgå. Jeg prøver alltid å være godt forberedt til møter, men i og med at dette møtet var spesielt viktig, bestemte jeg meg for at jeg skulle være uvanlig godt forberedt. Jeg gikk fram på følgende måte:

 • Jeg begynte å forberede meg én uke før selve møtet skulle finne sted.
 • Jeg leste om temaet jeg skulle gjennomgå, jeg laget utfyllende notater på pc, jeg laget mer konsise håndskrevne notater og jeg skrev ut PowerPoint-arkene jeg skulle vise og gjorde notater på dem. Alt dette for at stoffet skulle feste seg best mulig i hukommelsen.
 • Min gjennomgang skulle vare i én time, men jeg lærte meg nok om emnet til at jeg kunne ha snakket minst dobbelt så lenge om det. Man vet jo aldri hvilke spørsmål som kan komme.
 • Dagen før møtet la jeg meg tidlig og visualiserte hele presentasjonen før jeg sovnet.
 • Den dagen møtet skulle finne sted, sto jeg opp klokka fem og leste over notatene flere ganger.
 • Jeg sjekket i god tid før møtet skulle begynne at prosjektoren osv. på møterommet fungerte.

Totalt sett brukte jeg mellom ti og femten timer på å forberede meg til dette møtet, og hvert minutt var vel investert. Møtet gikk bra, og jeg klarte å svare godt på de spørsmålene som kom.

Hva fikk jeg så ut av denne terpingen? Ingenting på kort sikt, og hva som eventuelt blir effekten på lang sikt er det nesten umulig å si noe om. Men jeg lever i den tro at dersom jeg alltid møter godt forberedt til møter, og spesielt godt forberedt til viktige møter, vil dette bli lagt merke til, og jeg vil på sikt sannsynligvis bli belønnet.

Hva gjør du for å bli ansett som en verdifull arbeidstaker?

Annonser

2 Comments »

 1. Formuebygging Said,

  mars 9, 2011 @ 11:03 pm

  For at jeg skal være en verdifull arbeidstaker må jeg skape verdi for firmaet jeg representerer. Det betyr at mine kunder skal være fornøyde med det arbeid jeg utfører for dem. Er de misfornøyd med noe skal jeg så langt det lar seg gjøre ordne opp selv. Jeg skal kunne selge inn meg selv.

  Det kan også være lurt å være litt frempå når det gjelder din egen arbeidssituasjon. Kanskje du ønsker å jobbe med noe annet innen firmaet? Si fra isåfall! Ikke forvent at noen kommer å serverer noe for deg på et sølvfat.

  Men, pass på! Gir du lillefingeren er det enkelt å bite av hele armen. Tenk deg NØYE gjennom før du tar på deg fler arbeidsoppgaver. Du vil ikke møte veggen.

  Bra innlegg Vidde … 🙂

 2. pengeblogg Said,

  mars 10, 2011 @ 8:21 am

  Takk for tilbakemelding og gode poenger, Formuebygging 🙂

  Jeg har tidligere fått tilbakemeldinger om at jeg også bør skrive noen innlegg om hva jeg konkret gjør personlig innenfor de områdene jeg skriver om, og dette var et forsøk på å følge opp disse tilbakemeldingene.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.