Erfaren eller gamling?

Selv om de fleste av oss ikke er helt komfortable med tanken, så blir vi alle litt eldre for hver dag som går. Videre er det slik at samfunnet vi lever i dyrker ungdom mer enn alderdom, og mange eldre opplever å bli diskriminert på grunn av alder.

Jeg liker selvsagt dårlig at mennesker blir diskriminert på grunn av alder, men samtidig observerer jeg at mange oppfører seg som om de er eldre enn de egentlig er. I dette innlegget skal vi se på fem forhold som gjør at du ikke vil bli oppfattet som en gamling, selv om det er begynner å bli noen år siden du ble født.

  1. Ikke meld deg ut av samfunnet og utviklingen. Jeg kjenner en mann som knapt har passert 40 år, men som nekter å bruke eller lære seg noe om internett.  Man trenger selvsagt ikke å være på Facebook og Twitter dersom man ikke ser noen nytte av det, men man bør ihvertfall vite litt om hva det er for noe.
  2. Ikke lag «gammelmannslyder» når du knytter skoene og lignende.
  3. Hold deg i form. Å holde seg i god fysisk form er noe man bør gjøre hele livet, men fysisk aktivitet blir faktisk viktigere og viktigere jo eldre vi blir.
  4. Ikke la ansiktet se eldre ut enn det er. Nei, jeg snakker ikke om plastiske operasjoner her, men det er for eksempel unødvendig at det stikker ut masse hår fra ørene og fra nesa.
  5. Ikke snakk om at alt var bedre før. Begynner du mange setninger med «Huff, dagens ungdom…» og «I gamle dager fungerte dette, da…», bør du vite at du fort vil bli oppfattet som en gamling.

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.