Arbeidslivets syv dødssynder

Her er arbeidslivets syv dødssynder:

  1. Å slutte å lære. Dersom du ikke har lært noe nytt i jobben din de siste årene, har du stagnert. Fokus på livslang læring er helt nødvendig i dagens arbeidsmarked.
  2. Å godta dårlige betingelser. Det er et ordtak som sier at arbeidstakere jobber akkurat så hardt at de ikke får sparken, og arbeidsgivere lønner akkurat så godt at arbeidstakerne ikke sier opp. Dette ordtaket er kynisk, men det ligger mye sant i det. Ikke gå i denne fellen. Stå på mer enn gjennomsnittlig og bli en verdifull arbeidstaker, og forvent og forlang gode betingelser som en følge av dette.
  3. Å fokusere for mye på neste lønning. Mange nærmest drømmer om alt de skal gjøre når neste lønn kommer på konto, og bruker opp hele lønnen sin hver måned. Dette er kortsiktig tankegang som ikke bidrar til langsiktig suksess. Sett deg langsiktige mål, løft blikket og invester deler av inntekten din hver måned, og du vil garantert ikke angre om noen år.
  4. Å velge å jobbe framfor det som er enda viktigere. Mange velger å bruke tiden til å jobbe masse framfor å være sammen med familie og venner eller å ta vare på helsen sin. På sikt vil dette alltid straffe seg. Vær bevisst på at et balansert liv er det eneste som fungerer på sikt.
  5. Å sutre og klage. Å sutre og klage over dårlig lønn, udugelig sjef og kjedelige kollegaer kommer det aldri noe godt ut av. Du har valgt den jobben du har. Gjør det beste ut av situasjonen, eller finn deg en annen jobb.
  6. Å tro at du ikke har alternativer. Mange som har utdannet seg til et spesifikt yrke, det være førskolelærere, lærere, sykepleiere og så videre, tror at deres utdanning gjør at de er nødt til å ha den samme jobben hele livet. Det finnes imidlertid mange eksempler på mennesker som arbeider med noe helt annet enn det de er utdannet innen. Og det betyr slett ikke at utdannelsen deres er bortkastet. I de fleste tilfeller har man lært noe nyttig under utdannelsen, selv om man ikke direkte bruker det i arbeidslivet.
  7. Å tro at alt vil bli bedre bare du får lønnspålegg. De fleste regulerer automatisk kostnadsnivået sitt i forhold til inntekten de til enhver tid har. Klarer du ikke å spare i dag, er det derfor lite sannsynlig at et lønnspålegg vil hjelpe noe særlig.
Annonser

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.