Følger du med på hunden eller mannen?

I dag falt hovedindeksen på Oslo Børs med nesten seks prosent. Dette er en svært stor nedgang på én enkelt dag. Har du investert penger i aksjemarkedet, kjenner du kanskje at du er litt nervøs nå.

Se for deg en mann som i rolig tempo går opp en veldig lang, slakk bakke. Han har jevn fart, sterke steg og du er ikke det minste i tvil om at han vil klare å nå toppen uten problemer. Med seg på turen har han en smågal hund. Hunden går av og til flere meter i feil retning, for deretter å spurte forbi sin eier, for deretter å stoppe opp og bjeffe litt (uten at du skjønner hvorfor den bjeffer) og så videre. Slik holder han på, og du føler deg slett ikke sikker på hvor denne hunden vil ende opp.

Du begynner kanskje å forstå sammenhengen her? På lang sikt er aksjemarkedet som mannen – den langsiktige trenden har alltid vært stigende. På kort og mellomlang sikt derimot, er aksjemarkedet som hunden – bevegelsene er tilfeldige og ingen vet hva som vil skje. Du velger selv om du vil følge med på mannen eller hunden. Selv blir jeg imidlertid så stresset av å se på den smågale hunden at jeg velger å følge med på mannen.

Annonser

7 Comments »

 1. Aksjebloggen Said,

  august 18, 2011 @ 6:54 pm

  En god metafor dette her 🙂

  For min del hadde jeg en bjørn i bånd som dro meg godt opp i bakken i dag 😉

 2. Jack Crown Said,

  august 18, 2011 @ 11:14 pm

  Må si meg enig i at jeg også prøver å holde øynene på mannen. Men hunden kan være relativt distraherende fra tid til annen.

  Kan tenke meg en bjørn gjorde nytten i dag, ja. 🙂

 3. pengeblogg Said,

  august 19, 2011 @ 6:52 pm

  Hehe, bjørner kan vel være nyttige dyr ja. Men ville dyr er nå engang ville dyr. I perioder tror man kanskje at man har temmet dem, men så plutselig kan villdyret våkne igjen 😉

 4. Formuebygging Said,

  august 20, 2011 @ 11:40 am

  Henger meg på mannen jeg også. Om han rusler oppover eller nedover gjør ikke meg så mye akkurat nå da jeg ikke har så mye investert.

  Nå er jo også et skikkelig bra tidspunkt å starte investeringen 🙂

 5. Aksjebloggeren Said,

  august 20, 2011 @ 1:03 pm

  Hehe, ja helt sant det der. Har nok hatt noen brutale møter med disse ville dyrene før 😉 Men denne gang gikk det ihvertfall veldig bra.

 6. guffen Said,

  august 21, 2011 @ 3:53 pm

  Hvorfor er det alltid sånn at det nesten utelukkende er aksjebloggeren, formuebygging, pengevett og Jack Crown (og av og til AlltidBlakk) som legger inn kommentarer på hverandres blogg-innlegg ?

  Har dere gått sammen for å hjelpe hverandre å tjene mest mulig penger på bloggene deres ?

 7. pengeblogg Said,

  august 21, 2011 @ 5:46 pm

  Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg samarbeider på ingen måte med de bloggerne du nevner. Grunnen til at jeg kommenterer på disse bloggene, er rett og slett at jeg liker dem og leser det som skrives der.

  Dessuten er denne bloggen ikke kommersiell.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.