3.000-meteren

Jeg liker å holde meg litt i form. I sommerhalvåret gjør jeg dette hovedsaklig ved å jogge, og med ujevne mellomrom løper jeg en 3.000-meter på tid for å sjekke hvor god kondisjonen er. Jeg presser meg da så hardt jeg klarer. Disse løpeturene har lært meg to svært viktige prinsipper for suksess:

 • Forvent motgang. Når jeg løper en 3.000-meter på tid, kommer jeg ofte til et punkt (vanligvis et sted mellom én og to kilometer) hvor det er såpass ubehagelig at jeg sterkt vurderer å gi opp og heller prøve igjen en gang senere. Tidligere valgte jeg ofte å gi opp når jeg kom til dette punktet, med det resultatet at jeg var skuffet over meg selv resten av den dagen. Etterhvert innså jeg derimot at jeg måtte forvente å komme til et slikt punkt hvis jeg presset meg hardt, og at jeg ved å bestemme meg på forhånd for at jeg skal fullføre likevel, økte sjansene betydelig for at jeg faktisk fullførte. Slik er det også på mange andre områder i livet. Har du satt deg ambisiøse mål, vil du garantert møte motgang før eller senere. De fleste gir opp når de møter sterk motgang, men noen få, de som virkelig utretter mye i livet, kjemper seg gjennom motgangen og fortsetter sin ferd på vei mot målet sitt.
 • Ikke gå ut for hardt. Enkelte ganger har jeg startet å løpe i et for høyt tempo, med det resultatet at jeg blitt utslitt lenge før jeg har sprunget 3.000 meter. Etter mange slike løp vet jeg at jeg oppnår de beste tidene når jeg løper relativt langt under maks i starten og heller øker tempoet etterhvert. Dette gjelder også på mange andre områder i livet. Skal du begynne å øke kompetansen din og tror du kan klare å lese to bøker per uke, begynn heller med ei bok i uka og øk heller på etterhvert. Skal du begynne å betale deg selv først og tror du kan klare 25 % av netto utbetalt lønn, begynn heller med 20 % og øk prosenten etterhvert. På lang sikt kommer du i de fleste tilfeller lenger ved å gjøre det på denne måten.

For en middels godt trent person varer en 3.000-meter et sted mellom 10 og 15 minutter. Men selv om det bare tar noen minutter å løpe en slik distanse, så representerer den på mange måter en «verden i miniatyr» og kan lære deg en hel del om suksess 🙂

Annonser

4 Comments »

 1. Alltid Blakk Said,

  august 29, 2011 @ 9:22 am

  Viktig å holde kroppen i form. Er kroppen sunn tar man bedre avgjørelser også.

 2. pengeblogg Said,

  august 29, 2011 @ 6:52 pm

  Helt enig. Når man spiser sunt og mosjonerer øker energinivået og man blir mer opplagt og motivert.

 3. Audun Said,

  desember 9, 2011 @ 9:39 am

  Du har noen utrolig gode pungter i denne bloggen. Jeg er helt enig med det med 3000 meteren. Da jeg begynnte i forsvaret løp jeg helt elendig på ca 18 minutter på 3000 meter. Jeg var så skuffet i så lang tid! Da jeg nesten var ferdig derimot, hadde jeg vert igjennom et år jeg aldri kommer til og glemme, og motivasjonen min har aldri vært bedre den var da. Og jeg løp deretter på 13 minutter.

  Så ble jeg sivil, og da ble det vanskelig og holde motet oppe. Jeg jobber nå derfor og få den motivasjon og viljestyrke jeg hadde da. Bloggen din har vert til stor hjelp! Takk 😉

 4. pengeblogg Said,

  desember 9, 2011 @ 12:38 pm

  Fint å høre at du liker bloggen min, Audun. Motivasjon er ferskvare som stadig må fornyes. 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.