2012 – Masterplan del 4 – Tiltak for å nå mål 2

Mitt andre økonomiske mål for 2012 er som følger:

Jeg skal ha en samlet brutto arbeidsinntekt på minimum kr 650.000 i 2012.

Her er noen konkrete punkter for hvordan jeg skal klare dette:

  • Jeg skal stå på og gjøre en ekstra god innsats i min nåværende jobb, slik at jeg øker mine sjanser for et godt lønnsoppgjør neste år. Det er imidlertid veldig lite sannsynlig at dette tiltaket i seg selv er nok til å øke lønnen med om lag 10 %. Dette skyldes for det første at en slik lønnsvekst fra ett år til det neste er svært uvanlig på min arbeidsplass, og for det andre at lønnsoppgjøret neste år ikke får helårsvirkning for 2012 (det vanlige er at den nye lønnen får virkning enten fra 1. mai eller fra 1. juni).
  • Jeg skal benytte de mulighetene jeg får til å arbeide overtid. Overtidstimer gir minst 50 % høyere lønn enn ordinære timer, så det skal ikke så veldig mange timene til før det blir endel kroner av det. På min arbeidsplass har jeg mulighet for å arbeide noe overtid, men hvor mye det blir avhenger av hvor stort arbeidspress det er i perioder, hvor mye mine nærmeste kollegaer er borte fra jobben og så videre, så det er vanskelig å planlegge et bestemt antall timer på forhånd.
  • Hvis jeg litt ut på året ser at jeg ikke er i rute når det gjelder målene mine, skal jeg vurdere å ta en eller flere ekstrajobber for å spe på inntekten. Dette kan være all slags type arbeid – jeg har ikke lov til å være kresen.
  • Jeg kan også vurdere å bytte jobb. Dette vil være en stor beslutning, men jeg har bestemt meg for at jeg ikke skal tvilholde på den jobben jeg har dersom lønnsutviklingen stagnerer over tid.

I og med at målet jeg har satt meg for 2012 når det gjelder inntektsøkning er såpass ambisiøst, er det mest sannsynlig at jeg må benytte meg av mer enn ett av punktene ovenfor for å klare å nå målet. Dersom jeg er heldig, kan jeg klare å nå målet kun ved hjelp av de to første punktene, men jeg anser det som like sannsynlig at jeg må spe på inntekten med en eller flere ekstrajobber.

Jeg tar gjerne imot tips hvis noen har noen gode forslag til hvordan jeg kan øke inntekten neste år. 🙂

Annonser

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.