En liten gåte

Tre gutter sitter og leker i en snøhaug ved enden av en fotballbane. Det har nettopp kommet noen centimeter med nysnø, og hele fotballbanen er dekket av et hvitt, urørt teppe.

En mann kommer bort til guttene og spør om de har lyst til å bli med på en liten konkurranse. Guttene svarer ja, og mannen forklarer hva konkurransen skal gå ut på. Mannen skal gå rundt fotballbanen og stille seg på den andre siden av der guttene befinner seg. Deretter skal guttene gå over fotballbanen bort til mannen. Den av guttene som har lagt bak seg de sporene som utgjør den retteste linjen, vinner konkurransen.

Gutt 1 sin taktikk er å se ned på skoene sine. Han tenker at dersom han er veldig nøye med hvor han plasserer hvert steg, så vil han vinne.

Gutt 2 sin taktikk er å følge med på de to andre guttene. Han tenker at dersom han klarer å unngå de feilene som de andre gjør, så vil han vinne.

Gutt 3 sin taktikk er å løfte blikket, fokusere på mannen og gå rett bort til han.

Hvem tror du vinner konkurransen? Og hva kan du lære av vinneren?

Annonser

6 Comments »

 1. Aksjebloggen Said,

  mars 5, 2012 @ 2:44 pm

  Hehe, artig liten gåte..

  Er nok gutt 3 som kommer til å stikke av med seieren. Og det man kan lære er vel kort fortalt at det lønner seg å sikte seg inn og fokusere på målet. Da kan en hele tiden rette på kursen slik at det er på linje med målet.

  Gutt 1 kommer til å ende opp med å gå i sirkel, av samme grunn som man havner i sirkel hvis man går i en ukjent tett skog uten særlige kjennemerker. Å fokusere fullt og helt på det neste steget; tar han gjerne et steg videre, men han tar hele tiden utgangspunkt i det forrige steget, altså hvor han har vært, isteden for hvor han faktisk skal. Mens gutt 3 hele tiden kan rette retningen sin, så vil denne guttungen komme helt på villspor selv med bare et par grader i feil retning helt i begynnelsen og siden han ikke ser på målet så kan han heller ikke rette opp dette underveis.

  Gutt 2 er bare altfor fokusert på hva de andre gjør..

 2. pengeblogg Said,

  mars 7, 2012 @ 7:07 am

  Enig i både konklusjonen og analysen din, Aksjebloggen. 🙂

 3. Formuebygging Said,

  mars 7, 2012 @ 8:30 am

  Ja det er vel ikke noe poeng å svare nå … Tenkte forøvrig også på Gutt 3. Tenkte en gang på når jeg var under kjøreopplæring. Læreren sa til meg: se langt fram på veien. Se dit du skal kjøre, ikke se på veien dit. Når jeg gjorde det ble kjøringen MYE jevnere … 😉

 4. pengeblogg Said,

  mars 7, 2012 @ 9:01 pm

  Ja, dette blir helt analogt med at man skal løfte blikket når man kjører bil. 🙂 De fleste av oss hadde en kjørelærer da vi var 17-18 år som lærte oss det vi trengte å lære for å utvikle oss til gode sjåfører. Tenk om alle hadde hatt en suksess- og pengelærer i den alderen også. 🙂

 5. Dragen Said,

  mars 8, 2012 @ 6:34 am

  Gutt 3 vinner, håper for hans del at det ikke er Lommemannen som arrangerer konkurransen.

  Det med å fokusere på måletver utrolig effektivt også når man bærer et fullastet brett.

 6. pengeblogg Said,

  mars 9, 2012 @ 6:57 am

  Ikke snakk om Lommemannen her nei. Kun en snill mann som ønsket å lære guttene noe viktig. 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.