2012 – status mars/første kvartal

 • Spart i aksjefond denne måneden: kr 13.000
 • Spart i aksjefond så langt i år: kr 46.000
 • Brutto arbeidsinntekt denne måneden: kr 49.900
 • Brutto arbeidsinntekt så langt i år: kr 158.800
 • Karakter på egen innsats: 2 (middels)

I mars sparte jeg litt mer i aksjefond enn jeg gjennomsnittlig må spare hver måned for å nå målet mitt for 2012, mens jeg tjente en del mindre enn jeg gjennomsnittlig må gjøre. Alt i alt er jeg derfor middels fornøyd med egen innsats denne måneden.

Ser vi samlet sett på første kvartal (som utgjør 25 % av månedene i 2012), har jeg spart 30,7 % av årsmålet mitt i aksjefond, mens jeg har hatt en brutto arbeidsinntekt som utgjør 24,4 % av årsmålet mitt. Når det gjelder sparing i aksjefond, ligger jeg såpass godt an at jeg har vurdert å justere opp årsmålet mitt, men har funnet ut at jeg avventer dette litt. Det er to hovedgrunner til dette. For det første har jeg hatt flaks de tre første månedene av 2012, i den forstand at det ikke har dukket opp noen store uforutsette kostnader. Slike kan dukke opp når som helst, så jeg syns det er greit å ha litt å gå på. For det andre blir kostnadene sannsynligvis noe høyere i sommermånedene, pga. noen små prosjekter i hagen og ferie.

Når det gjelder brutto arbeidsinntekt, er jeg ikke helt fornøyd med status så langt i år, og det er derfor dette området jeg spesielt vil fokusere på i andre kvartal. Jeg skal fortsette å bruke de mulighetene jeg har til å jobbe overtid, og jeg skal også se om jeg kan finne nye inntektskilder. Jeg tar gjerne imot tips hvis noen av dere har gode forslag til nye inntektskilder.

Da er det bare å brette opp ermene og ta fatt på andre kvartal! 🙂

Annonser

2 Comments »

 1. Trygve Said,

  april 10, 2012 @ 11:26 am

  Må si jeg er imponert over innsatsen din så langt, selvom du selv bare er middels fornøyd selv, så ser det jo ut til at du vil nå målene dine for 2012 hvis du bare klarer å fortsette som i første kvartal.

  Du skriver tidligere at du putter store deler av fonds sparingen din i skagen fondene, gjør du fortsatt det? vurderer du å gjøre endringer?
  Fornøyd med utviklingen av fonds invisteringene dine så langt i år?
  Selv har jeg også puttet noen kroner per mnd. i kon-tiki, men vurderer nå andre da jeg ikke er veldig imponert over veksten kontra andre fond.

 2. pengeblogg Said,

  april 10, 2012 @ 6:34 pm

  Jeg investerer fortsatt i Skagen sine fond ja. Når det gjelder Kon-Tiki har dette fondet nettopp hatt 10-årsdag og har hvert eneste år slått indeksen. Dette er faktisk ganske unikt i fondssammenheng – det er veldig langt mellom fond som ti år på rad har klart å slå indeksen. Fondet har samme forvalter i dag som det alltid har hatt, så jeg har ikke tenkt å bytte ut dette fondet med det første. Så langt i år ligger riktignok fondet noe bak indeksen, men det er fortsatt mye igjen av året.

  Nå finnes det selvsagt ingen garanti for at Kon-Tiki vil gjøre det like bra også i framtiden. Gode fond har blitt dårlige fond mange ganger tidligere. Men med mindre noe dramatisk skjer i løpet av året, vil jeg ihvertfall holde meg til dette fondet til jeg ser om det klarer nok et år med meravkastning.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.