Er det mulig å bli rik med fast jobb og fast inntekt? Del 3

I del 1 og 2 av dette innlegget så vi på de to hovedstrategiene for rikdom som typisk diskuteres og anbefales i bøker om personlig økonomi og på hvordan jeg har lagt opp min egen strategi. I denne delen skal vi se på hva jeg kan gjøre for å forbedre resultatene av strategien min.

Slik jeg ser det, er det spesielt tre områder jeg kan forbedre meg på for å styrke resultatene av strategien min:

  1. Jeg kan redusere kostnadsnivået mitt.
  2. Jeg kan øke den faste inntekten min.
  3. Jeg kan øke den variable inntekten min.

Å redusere kostnadsnivået mitt er noe jeg har arbeidet med over flere år. Per i dag sparer jeg mellom 30 og 50 % av utbetalt lønn hver måned. Selv om det fortsatt sikkert finnes områder hvor jeg bruker mer enn jeg burde, så har jeg ikke så mye å gå på på dette området, med mindre jeg gjør store endringer i livsstilen min. For meg er det viktig å leve godt også på veien mot målet mitt, så store livsstilsendringer er ikke særlig aktuelt. Jeg skal ikke slutte å fokusere på å holde forbruket nede, og jeg kommer helt sikkert til å gjøre mindre justeringer, men at jeg skal klare å kutte kostnadene mine noe særlig mer enn det jeg allerede har gjort, ser jeg ikke på som veldig sannsynlig.

Å øke den faste lønnen min er den beste måten å øke inntekten min på, fordi jeg da vil få mer utbetalt uten at jeg nødvendigvis trenger å jobbe flere timer per uke. I jobben jeg har per i dag har jeg en brukbar inntekt, men den er ikke veldig høy. Samtidig er det endel fordeler med den jobben jeg har som er viktige for meg i den situasjonen jeg befinner meg i privat – fleksibel arbeidstid, mulighet for å jobbe hjemme, relativt kort vei til og fra jobb osv. Jeg har studiekamerater som har noe høyere fast inntekt enn meg, men som har mye større problemer med å kombinere karriere og familie enn det jeg har pga. mye reising i jobben o.l. Det aller beste for meg hadde derfor vært å få økt inntekt i den jobben jeg allerede har. Mulighetene for det finnes, men veldig store økninger er ikke sannsynlig.

Den variable inntekten min er per i dag nesten utelukkende betaling for overtidstimer i min faste jobb, og utgjør kun noen få titusen per år. Den variable inntekten min kunne med fordel vært mye høyere, og det er nok her jeg har mest å gå på. Den største utfordringen er at jeg ikke har så veldig mye ekstra tid til rådighet. Jeg har anledning til å arbeide noe mer enn jeg gjør per i dag, men det vil være en stor fordel om jeg selv kunne bestemme arbeidstiden.

Annonser

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.