2012 – status juni/andre kvartal

Spart i aksjefond denne måneden: kr 31.000
Spart i aksjefond så langt i år: kr 110.000
Brutto arbeidsinntekt denne måneden: kr 49.400
Brutto arbeidsinntekt så langt i år: kr 312.300
Karakter på egen innsats: 2 (middels fornøyd)

I juni fikk jeg utbetalt feriepenger, og jeg fikk også igjen noen tusen på skatten. Dette gjorde at likviditeten i juni var meget god, noe som resulterte i at jeg investerte hele kr 31.000 i aksjefond. På inntektssiden hadde jeg ingen andre inntekter enn min faste lønn, så karakter på egen innsats blir ikke bedre enn 2.

Vi er nå kommet halvveis i 2012, og det er på tide å se på hvordan jeg ligger an totalt sett i forhold til mine mål for året. Det ene målet mitt for 2012 er å investere kr 150.000 i aksjefond. Per juni har jeg investert kr 110.000 (73 % måloppnåelse), så jeg ligger svært godt an i forhold til dette målet. Faktisk ligger jeg så godt an at det sannsynligvis vil være veldig lett for meg å nå årsmålet mitt, og slik kan vi jo ikke ha det. 🙂 Gode mål skal være ambisiøse og noe å strekke seg etter, og dette målet er ikke lenger det. Jeg har derfor bestemt meg for at jeg endrer årsmålet mitt til at jeg skal spare kr 200.000 i aksjefond i år. Grunnen til at jeg ikke setter målet enda høyere (for eksempel til det dobbelte av det jeg har spart så langt i år), er hovedsaklig den uvanlig høye utbetalingen jeg hadde i juni. Summen av ferie- og skattepenger var mye mer enn jeg vil komme til å få utbetalt noen av de resterende månedene av året. I tillegg har jeg hatt flaks første halvår, i og med at jeg har hatt svært lave uforutsette utgifter.

Når det gjelder årsmålet mitt om brutto arbeidsinntekt på kr 650.000, ligger jeg ikke like godt an. Per juni har jeg tjent kr 312.300 (48 % måloppnåelse), altså et godt stykke under halvparten av årsmålet. Dette er jeg selvsagt ikke fornøyd med. Samtidig er jeg for tiden inne i lønnsforhandlinger, og signalene så langt er lovende, så jeg regner med at den faste inntekten vil øke endel i andre halvår. Uansett vil jeg være avhengig av arbeidsinntekt utover min faste lønn for å nå årsmålet mitt, så overtid eller annen type ekstrainntekt vil jeg også trenge i andre halvår.

Alt i alt er jeg rimelig godt fornøyd med første halvår. Inntekten burde ha vært litt høyere, men samtidig er jeg veldig godt fornøyd med den summen jeg har klart å investere i aksjefond. Jeg er nå motivert til å ta fatt på andre halvår, og tror absolutt jeg skal nå årsmålene mine. 🙂

Annonser

6 Comments »

 1. Trine Said,

  juni 30, 2012 @ 9:27 pm

  Gratulerer med flotte resultater første halvår!

 2. Formuebygging Said,

  juni 30, 2012 @ 10:41 pm

  Skikkelig bra resultater dette. Hvordan ligger den an i fondporteføljen din forresten? + / – ?

 3. pengeblogg Said,

  juli 1, 2012 @ 12:04 pm

  Takk for det, Trine. 🙂

 4. pengeblogg Said,

  juli 1, 2012 @ 12:07 pm

  Takk for det, Formuebygging. 🙂

  Det var gode tider i starten av året i aksjemarkedet, men de siste månedene har vært heller dårlige. Alt i alt er avkastningen så langt i år positiv, men ikke med så mange prosent.

 5. Trygve Said,

  juli 3, 2012 @ 6:49 pm

  Godt jobbet!

  Tøft å høyne et allerede ambisiøst mål, hvertfall i mine øyne, men hvis du går inn for det, så klarer du det sikkert.
  Har du gjort noen endringer i portoføljen i løpet av første halvår? Byttet fond/ endret fordeling etc. Har du kun fortsatt aksjefond, eller har du noe rentefond etc. Også?
  Hadde vært interessant lesning om du hadde tatt med noen ord om tankene du gjør deg rundt «investeringa filosofi» hvertfall hvis du gjør litt endringer.

 6. pengeblogg Said,

  juli 4, 2012 @ 7:10 am

  Takk for det, Trygve. 🙂

  Jeg har ikke gjort noen spesielle endringer i porteføljen. Investerer fortsatt globalt og spesielt i nye markeder. Per i dag har jeg hovedsaklig aksjefond. Dette skyldes at jeg fremdeles har boliglån, og da anser jeg ikke rentefond som så interessante (forventet avkastning i rentefond er over tid som regel lavere enn lånerenten).

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.