To gode naboer

De gode naboene Andersen og Berntsen bor i en liten bygd i Nord-Trøndelag og skulle male husene sine sommeren 2012. Begge hadde store eneboliger som ikke hadde blitt malt på over ti år, så det måtte både skrapes og påføres to strøk med maling. Det var derfor en betydelig mengde arbeid det var snakk om. Været i Trøndelag har ikke vært noe å skryte av denne sommeren. Det har regnet mye og det har derfor slett ikke vært noen ideell sommer for maling av hus.

Andersen visste at han bodde i en landsdel med ustabilt vær, så han kjøpte en kvalitetsmaling med kun to timer tørketid. Dette gjorde at han også kunne utnytte de dagene hvor det kun var noen timer med oppholdsvær. Berntsen tenkte ikke på hvor han bodde og kjøpte en maling med 24 timer tørketid. Det hører også med til historien at Berntsen kjøpte inn malingen lang senere enn Andersen fordi han brukte lang tid på å bestemme seg for hvilken maling han skulle velge.

Anderson malte også de få dagene det var sol. Han visste at dette ikke var ideelt, men gjorde det likevel. Berntsen hadde hørt at man ikke skulle male i sol, og malte derfor kun når det var skyet oppholdsvær.

Én av helgene i sommer var det helt ideelle forhold for å male. Temperaturen og luftfuktigheten var perfekt, og det var overskyet, men ikke noe nedbør. Dette været hadde blitt meldt på yr.no, så både Andersen og Berntsen visste at dette kunne bli en god malehelg. Andersen utnyttet dette til det fulle. Han sto opp tidlig og sto på hele dagen, kun med noen få korte pauser. Han fikk derfor gjort utrolig mye disse to dagene. Bernsten fikk også malt endel, men pga. en innarbeidet vane med å bruke nesten to timer på frokost og hyppige pauser i løpet av dagen, fikk han malt langt mindre enn Andersen.

I starten av august begynte Andersen og Berntsen på jobb igjen etter ferien. Andersen kunne fortelle sine kollegaer at han nå hadde et flott nymalt hus. Berntsen klaget over det dårlige været og fortalte som sitt halvmalte hus som han må bruke kvelder og helger utover høsten på å fullføre.

Annonser

4 Comments »

 1. Trygve Said,

  august 8, 2012 @ 9:13 pm

  Er det hva sommeren har gått med til…:-)

 2. pengeblogg Said,

  august 9, 2012 @ 7:03 am

  Hehe, heldigvis bare deler av den. 🙂

 3. Formuebygging Said,

  august 9, 2012 @ 7:55 am

  Kjenner meg litt igjen men, her går sommeren til å bestemme farge… 🙂

 4. pengeblogg Said,

  august 9, 2012 @ 2:07 pm

  Ja, det kan være greit å bestemme seg for før man begynner å male. 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.