Formuebygging versus muskelbygging

Det kan være morsomt å gjøre sammenligninger. Kanskje kan det være nyttig også – å sammenligne noe med noe annet kan hjelpe deg med å se ting i en litt større sammenheng. Ved siden av å være interessert i penger og økonomi, er jeg også opptatt av trening og kosthold. I dette innlegget skal jeg sammenligne det å bygge formue med det å bygge muskler. 🙂 Etter å ha tenkt igjennom dette, kom jeg fram til ganske mange likhetstrekk.

 • Det er i hovedsak to faktorer som fører til muskelbygging – riktig kosthold og tilstrekkelig trening. På samme måte er det hovedsakelig to forhold som fører til formuebygging – tilstrekkelig kontroll på kostnadene og tilstrekkelig høy arbeidsinntekt. Mange prøver seg på å oppnå suksess med kun en av faktorene. For eksempel er det mange som trener hardt og mye, men som ikke følger opp med et ordentlig kosthold. Resultatet av dette blir aldri noe mer enn middelmådig. På samme måte er det mange som tror at en høy arbeidsinntekt i seg selv er tilstrekkelig for å bygge formue. Men glemmer man kostnadssiden av regnestykket, blir resultatet som regel ikke noe særlig å skryte av.
 • Det tar tid å oppnå gode resultater. Både formuebygging og muskelbygging tar lang tid. Man må lære seg prinsippene, man må utvikle selvdisiplinen og man må ha tålmodighet nok til å følge en plan over en lengre periode. Dette er krevende, og nettopp derfor er suksessraten så lav.
 • På grunn av at det er såpass krevende å oppnå suksess med formuebygging og muskelbygging, er det et stort marked for enkle og lettvindte løsninger. Kosttilskuddsreklamer som viser før- og etterbilder med helt vanvittige forskjeller, investeringsprodukter som lover høy avkastning til lav eller ingen risiko og pyramidespill som lover enorm avkastning med liten innsats er bare noen eksempler.
 • Teorien er enkel, praksisen er vanskelig. De aller fleste kan lære seg prinsippene for formuebygging og muskelbygging på noe få timer. Å bruke det man har lært i praksis derimot, er mye vanskeligere.
 • Både formuebygging og muskelbygging er knyttet til forventet framtidig lykke. Noen tror at bare man får bygget opp kroppen tilstrekkelig, vil man bli veldig populær hos det motsatte kjønn og alt vil bli så mye enklere. På samme måte tror mange som sliter økonomisk at alt skal bli så mye lettere når man får orden på økonomien. Ofte blir man skuffet dersom man klarer å nå målet sitt. En sunn og sterk kropp og en solid formue er selvsagt veldig positivt, men det løser på langt nær alle problemer.
Annonser

4 Comments »

 1. Formuebygging Said,

  januar 22, 2013 @ 11:35 am

  Det er ikke vits i å prøve … man må bestemme seg for å gjøre istedenfor.

  Selvdisiplin, jobber med saken hele tiden. Det går fremover!

  Bra innlegg 🙂

 2. pengeblogg Said,

  januar 22, 2013 @ 12:16 pm

  Selvdisiplin er nøkkelen til gode resultater. Uten en viss grad av selvdisiplin klarer man ikke å utrette noe særlig.

  Jeg jobber også kontinuerlig med selvdisiplinen min. Den er bedre nå enn den var for ti år siden, men fortsatt er det veldig mye å gå på. 🙂

 3. Muskelbygger Said,

  januar 22, 2013 @ 4:15 pm

  Liker at du har begynt å skrive fler innlegg, stå på 🙂 !

 4. pengeblogg Said,

  januar 23, 2013 @ 6:09 am

  Takk for det, Muskelbygger. Skal prøve å holde koken. 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.