Mye jeg ikke forstår

I det siste har det slått meg hvor forskjellige folk er på endel områder. Her er noen eksempler på ting som jeg ikke kan fatte og begripe at folk bruker penger på:

 • En kollega av meg har tattovert store deler av overkroppen med en helt utrolig mengde ulike symboer og tegninger. I følge han selv betaler han godt over tusen kroner per time når han blir tattovert, og totalt sett har han over flere år brukt mange hundre tusen på alle tattoveringene.
 • Mange middelaldrende menn bestemmer seg for å komme i bedre fysisk form, noe som selvsagt er flott. Men i stedet for å begynne med å finne en aktivitet som de trives med, starter de med å kjøpe en svindyr sykkel eller skiutstyr til mange tusen kroner.
 • Jeg kjenner flere som bor i byen og som veldig sjelden kjører på krevende veier, men som likevel har SUV-er med stor motor.
 • En nabo av meg bor i et hus som kontinuerlig er under oppussing. Grunnen til dette er primært at han etter noe få år blir lei av de fargene og materialene han valgte sist han pusset opp, og derfor begynner på nye runder med oppussing. Nesten hver eneste uke ser jeg at han kommer hjem med en tilhenger som er fylt med materialer.

Jeg sier ikke at jeg på noen måte er bedre enn disse menneskene. Det er det ikke opp til meg å bedømme. Men økonomisk sett er jeg veldig glad for at ingen av disse beskrivelsene passer på meg selv. 🙂

Kjenner du til noen som bruker mye penger på de utroligste ting? 🙂

Annonser

5 Comments »

 1. Pappa Said,

  mars 21, 2013 @ 5:28 pm

  Selv om jeg stadig sikler etter å kjøpe meg ny bil som får naboene til å se grønt av missunnelse, klarer jeg å innse idiotien av å kjøpe ny og dyr bil. Dyr bil er kanskje det mest trivielle og jålete en kan tenke seg. Eksemple ditt med SUV i by er jo en klassiker, men også Allroad når man skal opp vestkansskråningen. Bare de timene jeg må jobbe for å dekke tapet av å rulle ut av garasjen til bilforhandleren får meg til å undre på hvor vettet til folk er.

  Disse tankene om bil, men også andre ting, har jeg mer og mer begynt å tenke på selv. Hva skjer med økonomien hvis jeg betaler 2k mindre i bilutgifter? Før tenkte jeg at det var småpenger, men etter å ha lest endel på bloggen din har jeg fått øynene opp for stikkordet langsiktighet, og hvilke verdier man med små tiltak kan generere over tid. For meg er det 35ish år til jeg skal pensjonere meg, men har kommet godt i gang med å planlegge framtiden, og forhåpentlig vis kunne korte ned min arbeidskarriere. Takk for gode råd så langt!

  Ps. Annonsen jeg fikk opp på innlegget ditt var for en KIA SUV. I lolled.

 2. pengeblogg Said,

  mars 21, 2013 @ 9:37 pm

  Takk for det. 🙂

  Hehe, KIA SUV-annonsen var velplassert ja. Til mitt forsvar må jeg få si at dette er en gratisblogg, så det er BloggNorge som styrer annonsene (og jeg får ikke noe av inntektene). Men når først det skulle legges ut en SUV-annonse, var det nå bra at det var for et rimelig merke ihvertfall. 😉

 3. Formuebygging Said,

  mars 22, 2013 @ 12:24 am

  Alle har kanskje sine svakheter i en eller annen form. Min er som tidligere nevnt: gadgets og sånt. Vet ikke helt om jeg noensinne kan bli «kurert» for dette. Veier opp dette med fornuft på mange andre områder i økonomien og det går ganske greit økonomiskt sett…. 😉

 4. pengeblogg Said,

  mars 22, 2013 @ 7:13 am

  Ja, de aller fleste av oss har noen økonomiske laster. Hvis jeg kun hadde brukt penger på det jeg absolutt trenger for å overleve, kunne jeg nok ha redusert forbruket betydelig. Tror det viktigste er at man finner et rimelig langsiktig nivå på totalforbruket.

 5. Einar Halvorsen Said,

  april 22, 2013 @ 6:43 pm

  Kanskje naboen din er veldig flink til å refinansiere seg til større økonomisk handlerom.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.