Den lille, store forskjellen

Jeg har flere ganger på denne bloggen skrevet om viktigheten av gode vaner. Små endringer i hva du bruker tiden din på hver dag, kan bidra til drastiske forskjeller i oppnådde resultater på lang sikt. I selvutviklingslitteraturen er det brukt mange metaforer på dette. Her er et par:

  • Hvis et langdistansefly ikke hadde noen korreksjonsmuligheter og kun fløy i en rett linje fra a til b, så ville det havne på en helt annen plass enn det egentlig skulle dersom det kom litt ute av kurs fra starten av.
  • Forskjellen på et hole-in-one-slag og et fjaskoslag på golfbanen kan kun være et par millimeter feilberegning av hvor kølla treffer ballen.

Det er skrevet flere bøker om akkurat dette, for eksempel The compound effect av Darren Hardy og The slight edge av Jeff Olson (begge er meget gode bøker som jeg trygt kan anbefale). Dette er også ett av hovedpoengene i bøkene og lydbøkene til Jim Rohn (alt av Jim Rohn anbefales også på det varmeste). Men selv om dette er et poeng som de fleste har lett for å forstå og som er mye diskutert, så er det likevel slik at de færreste legger særlig vekt på det å utvikle gode vaner. Hvordan kan dette henge sammen? Jeg tror det er to hovedforklaringer på dette:

  1. Kortsiktig tankegang. Mange tenker alt for kortsiktig og legger lite vekt på hva som gir store resultater på sikt.
  2. Det som er enkelt å gjøre, er også enkelt ikke å gjøre. Det er enkelt å stå opp fem minutter før på morgenen og ta ta noe push-ups, men det er enda enklere å ikke gjøre det. Og tenker man kun kortsiktig, vil man velge å gjøre det som er veldig enkelt framfor det som bare er enkelt.

«What is easy to do is also easy not to do» hørte jeg Jim Rohn si på en lydbok for mange år tilbake. Senere leste jeg tilsvarende ord i boken til Jeff Olson. Først syns jeg dette hørtes litt teit og selvfølgelig ut, men etter å ha tenkt litt igjennom det, fant jeg ut at dette var meget godt sagt (som det meste annet som Jim Rohn sa). Suksess trenger slett ikke å være vanskelig. Det gjelder bare å etablere noen få gode vaner som man holder seg til over lang tid. Det eneste problemet er at det er enda enklere å ikke etablere disse vanene.

Annonser

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.