Gurulære, del 1

Jeg har lest en haug med bøker om personlig økonomi og selvutvikling. I dette og det neste innlegget skal jeg se nærmere på de viktigste tipsene, rådene og ideene jeg har hentet fra noen av de beste av disse bøkene.

Jeg vil understreke at det slett ikke trenger å være slik at det er forfatterne av de bøkene jeg nevner som først har kommet opp med disse tipsene, rådene og ideene. Det er veldig mye overlapp mellom de fleste av bøkene innenfor denne sjangeren, og forfatterne låner og «stjeler» tanker fra hverandre. Grunnen til at jeg nevner akkurat de bøkene jeg gjør, er at det var i disse bøkene at jeg først kom over disse tingene.

  • I The automatic millionaire av David Bach lærte jeg om viktigheten av å betale seg selv først. Jeg lærte at denne teknikken i de fleste tilfeller fungerer mye bedre enn det å bruke masse tid og energi på å sette opp et budsjett og føre nitid regnskap over hva man bruker penger på. For mange år siden forsøkte jeg meg på å utarbeide et personlig budsjett, men fant fort ut at dette ikke var noe jeg likte å holde på med.
  • I The 7 habits of highly effective people av Stephen R. Covey lærte jeg viktige tanker om hva man bør bruke tiden sin på. Covey skriver om viktigheten av å sette av tid til gjøremål som er viktige, men som ikke haster, og ikke bruke all tid og energi på å slokke alle de småbrannene som alltid dukker opp.
  • I The success principles av Jack Canfield lærte jeg hvor viktig det er å ta fullt og helt ansvar for eget liv og egne resultater. De aller fleste av oss har negative erfaringer fra det livet vi har levd, vi har personer i våre omgivelser som vi har problemer med og så videre, men skal man skape store resultater i livet, er man nødt til å heve seg over slikt og ta fullt og helt ansvar for egen situasjon.
  • I Goals av Brian Tracy lærte jeg hvor utrolig viktig det er å sette seg gode mål. Uten mål blir man «dyttet» rundt av omgivelsene og det er tilfeldig hvor man ender opp. Med gode mål har man et bevisst forhold til hva man ønsker å oppnå, og man har en retning og mening med det man gjør.
  • I The millionaire next door av Thomas J. Stanley og William D. Danko lærte jeg at det ikke nødvendigvis er en sammenheng mellom livsstil og rikdom. Det finnes mange eksempler på personer som har en dyr livsstil, men som ikke nødvendigvis har inntekt eller formue som kan forsvare det levesettet de er opptatt av å vise fram til andre. Det finnes også mange eksempler på personer som lever relativt nøkternt og ikke er så opptatt av å framstå som så vellykket, men som likevel har stor formue og derfor har mye mer frihet enn de som finansierer en dyr livsstil med lånte penger.
  • I Rich dad poor dad av Robert Kiyosaki lærte jeg hvor viktig det er å styre «pengestrømmen» sin. Ved å vri forbruket over fra å kjøpe ting som faller i verdi og som medfører løpende kostnader over til ting som øker i verdi eller gir løpende avkastning, vil man over tid kunne bygge seg opp en stor formue.
  • I The magic of thinking big av David J. Schwartz lærte jeg om viktigheten av å tenke stort og langsiktig, og å ha høye forventninger til seg selv og egen framtid. De fleste av oss bruker alt for mye tid og energi på småting som vi egentlig burde heve oss over.

 

Annonser

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.