Mål – de gjør noe med deg!

Hvis du har fulgt med en stund på denne bloggen, vet du at jeg er en stor tilhenger av det å sette seg mål og følge dem opp med systematiske planer. Jeg har i flere år vært en ivrig «målsetter» og oppdager bare flere og flere positive sider ved det å sette seg mål. Her er noen av dem jeg ser akkurat nå:

  • Mål viser retning. Har man gode mål, vet man hva man bør gjøre og man kaster bort mindre tid. Uten mål havner man gjerne i en situasjon der hva man bruker tiden på i høy grad bestemmes av andre, noe som stort sett resulterer i at man ikke får noen særlig framgang.
  • Mål styrker selvtilliten. Det å nå ambisiøse mål gjør at man får mer tro på seg selv, noe som over tid gir økt selvtillit.
  • Mål gir deg noe å tenke på. I stille stunder, for eksempel rett før de sovner på kvelden, er det mange som ligger og tenker på alle problemene de har. Dette er ikke det beste utgangspunktet for en god natts søvn. Bruk heller slike stunder til å tenke på de spennende og ambisiøse målene du har satt deg, og hvor fint det skal bli å nå dem.
  • Mål gir økt selvinnsikt. Det å jobbe med målsetting og systematiske planer gjør at man lærer mye om seg selv. Innsikt i egne styrker og svakheter er noe som kan komme veldig godt med i mange ulike situasjoner.
  • Mål gjør at du tar mer ansvar for eget liv. Mange skylder på andre for mangel på egen suksess. Ved å sette seg mål og jobbe for å nå dem, vil man i større grad ta ansvar for eget liv og egen framgang.
  • Mål gjør deg mer handlingsorientert. For å nå mål er man nødt til å utføre bestemte handlinger. Har man ikke mål, er det mindre sannsynlig at man gjør disse handlingene og heller bruker tiden på å drømme og fantasere om en bedre framtid.
Annonser

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.