Tjener du nok?, del 1

Jeg er en stor tilhenger av å jevnlig stikke fingeren i jorda og se på hvilken situasjon man faktisk befinner seg i. Dette kan av og til være smertefullt, men det bør likevel gjøres. Og noe av det viktigste å tenke på når man gjør dette, er at man må være helt ærlig med seg selv. Å lure seg selv kommer det ikke noe godt ut av, så dette må man for all del unngå.

Et av de spørsmålene du jevnlig må spørre deg selv er: Tjener jeg nok til at jeg vil klare å nå mine mål? Sannsynligvis krever mange av dine mål her i livet at du har en høy nok inntekt. Tjener du ikke mer enn at du bare så vidt klarer å betale de regningene du får hver måned, har du et dårlig utgangspunkt for å nå store mål.

Mange rasjonaliserer og vrir seg unna når de spør seg selv dette spørsmålet. «Tja, jeg tjener kanskje ikke så bra, men jeg har ihvertfall hyggelige kollegaer.», «Lønna er ikke noe å skryte av, men jeg har fleksibel arbeidstid og det er viktig for meg.», «Jeg er mest opptatt av at arbeidsoppgavene mine er interessante og utfordrende, og ikke av hvor mye jeg tjener.» og så videre. Dette er helt greie svar hvis du faktisk mener det du sier, men gjør du virkelig, virkelig, virkelig det? Er det nok å ha hyggelige kollegaer og interessante arbeidsoppgaver, hvis dette går på bekostning av å nå en rekke av de målene du innerst inne skulle ønske å nå her i livet? Tenk deg at du er blitt 100 år og sitter i en gyngestol med en god kopp kaffe og tenker tilbake på det livet du har levd. 🙂 Tenk hvor trist det ville være om du da tenker på alle de målene du aldri nådde, fordi du tok til takke med en jobb som gjorde at du bare såvidt klarte å overleve fra måned til måned. Og tenk hvor flott det ville være om du kunne tenke tilbake på et godt og interessant liv, hvor du tok tak i dine problemer, nådde dine mål og var tilfreds med det du hadde fått utrettet.

Å tak tak i egen situasjon og få til endringer er tøft. Det er mye mer behagelig, ihvertfall på kort sikt, å bare fortsette i den samme løypa man går i og bare håpe på og drømme om en bedre framtid. Men de valg du har tatt så langt i livet har gitt de resultatene du har oppnådd så langt. Ønsker du andre resultater i framtiden, er du nødt til å gjøre noen forandringer. Det er ikke enkelt og du vil helt sikker møte på mange utfordringer, men i ettertid vil du mest sannsynlig ikke angre på at du gjorde det du gjorde.

 

 

Annonser

1 kommentar »

  1. Formuebygging Said,

    august 2, 2013 @ 1:17 pm

    Dette er et tema som surrer rundt i mitt hode noen ganger og du treffer ganske rett på. Iallfall for mitt vedkommende. Den arbeidsgiver jeg jobber for nå har hittil vært den beste arbeidsplassen jeg har jobbet på siden min yrkeskarriære startet. Akkurat som du sier er ikke min lønn ekstremt høy, men arbeidstiden, kollegaene og ikke minst fleksibiliteten er veldig behagelig. Spesielt nå som vi har tre små barn som gjerne trenger diverse oppfølgning på skole / barnehage gjerne i arbeidstid.

    Jeg har tenkt tanken på å bytte jobb, men da skal det være en vesentlig oppgang i inntekt. Dessuten er det slik at jeg jobber i IT bransjen og på den bedrift jeg befinner meg på nå kan jeg (hvis jeg selv viser interesse og stor vilje) endre mine arbeidsoppgaver selv og dermed øke inntekt.

    I tillegg er tid til fritid og kunne dyrke mine andre interesser verdt en hel del … 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.