Brian Tracy

Dersom du har lest litt selvutviklingslitteratur, har du sannsynligvis kommet borti navnet Brian Tracy. Brian har vært lenge i bransjen, og er sannsynligvis den mest produktive av alle «selvutviklingsguruer». Hvis du går på iTunes eller Amazon og søker på navnet hans, vil du få opp et svært stort antall bøker og lydbøker, og han har holdt foredrag over hele verden.

Jeg har lest og hørt endel av det Brian Tracy har produsert. Jevnt over syns jeg det han lager er av god kvalitet. Bøkene Maximum achievement, Million dollar habits og Time power er gode og kan absolutt anbefales. Vær dog klar over at han har en tendens til å gjenta seg selv svært mye. Det er altså veldig mye overlapp mellom bøkene hans. I tillegg kommer han med endel udokumenterte påstander, noe jeg syns er litt irriterende.

Brian er relativt «hardcore». Han legger ikke skjul på at det å gjøre suksess krever massevis av hardt arbeid, og han har lite til overs for de som syter og klager og ikke orker å stå på. Etter at boken og filmen The Secret ble så populær, skrev Brian boka Flight plan, med undertittelen The real secret of success. I denne boken tar han et oppgjør med The secret og mener at den ikke forteller hele sannheten. I boken Something for nothing beveger Brian seg utenfor selvutviklingssjangeren og prøver seg litt som politisk synser. 🙂 Her hyller han den amerikanske nyskapingsånden, skryter av George W. Bush, slakter offentlig sektor og er sterkt skeptisk til alle som ikke orker å ta seg sammen og krever at andre skal ta hånd om dem.

Men alt i alt er Brian Tracy sine produkter noe man godt kan bruke litt tid og penger på. Han dekker er bredt felt innenfor selvutviklingssjangeren, og tar for seg tema som hvordan man definerer og når mål, hvordan man får mest mulig ut av tiden sin, hvordan man holder gode presentasjoner, kommunikasjon, ledelse, salg og karriere.

Her er en litt gammel, men likevel god, Youtube-video med Brian: http://www.youtube.com/watch?v=g6A18mECu0k

På nettsiden til Brian kan du blant annet følge med på bloggen hans: http://briantracy.com/

Har du lest eller hørt noe av Brian Tracy?

Annonser

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.