Mange slags millionærer

Er du millionær? Det er kanskje ikke så lett å svare på som man skulle tro.

Det er ihvertfall tre måter man kan regne seg fram til om man er millionær eller ikke på:

 1. Man kan ta salgsverdien av absolutt alt man eier (bolig, bil, elektronikk, møbler, hageredskaper, klær osv.) og trekke ifra all gjeld. Bruker man denne metodikken, vil jeg tro at en stor andel av nordmenn er millionærer.
 2. Man kan ta verdien på alle likvider (bankinnskudd, aksjer, obligasjoner osv.) og bolig, for deretter trekke ifra all gjeld.
 3. Man kan kun ta verdien på alle likvider og trekke ifra all gjeld. Da er man «finansmillionær». Denne metodikken gir langt færre millionærer enn metodikken nevnt under første punkt.

Hvilken metodikk bør man så bruke? Det kommer an på hva man skal legge vekt på. Den første metoden er sannsynligvis den mest teoretisk korrekte, men har liten praktisk nytteverdi. Den andre metoden er noe bedre, men i og med at vi alle trenger et sted å bo, har denne også sine begrensninger. Den tredje metoden er min favoritt. Er man millionær ifølge denne metoden, har man over en million kroner i likvide midler, og det er dette tallet som først og fremst uttrykker hvor stor frihet og hvilke valgmuligheter man har.

Annonser

5 Comments »

 1. Vasco Da Lama Said,

  oktober 13, 2013 @ 3:57 pm

  Solgte nettopp leiligheten og går over til leiemarkedet. Om det er økonomisk eller ikke på sikt er ikke godt å si, men jeg går dermed fra millionær type 2 til finansmillionær. Det er, om ikke annet, morsommere enn å være «vanlig» millionær av type 2. Så gjelder det å la snøballen rulle. De sier jo at den første millionen er vanskeligst. 🙂

 2. pengeblogg Said,

  oktober 14, 2013 @ 11:48 am

  Det er den første millionen som er den vanskeligste ja. Har man klart den, så er det jo bare å kjøre på med samme opplegg videre til man har en til, og en til, og en til… 😉

 3. Formuebygging Said,

  oktober 21, 2013 @ 9:28 am

  Usikker selv, det er nok som du sier en hel del millionærer i Norge. Problemet er bare det å kunne realisere beløpene. Derfor er det lurt å ikke legge alle pengene sine i bolig… 😉

 4. pengeblogg Said,

  oktober 21, 2013 @ 1:04 pm

  Nettopp pga. muligheten for å kunne realisere verdiene syns jeg metode 3 er den beste. 🙂

 5. Vasco Da Lama Said,

  oktober 21, 2013 @ 10:10 pm

  De fleste nordmenn sparer vel nesten ikke i annet enn bolig. Mye pga skatteinsentiver og media såklart. Her er en interessant bloggpost som har motsatt syn på saken. (klarte ikke lime inn i tekstfeltet fra mobil, trykk på nicket mitt for lenke)

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.