Millionærskolen – Innledning

I januar 2014 har denne bloggen femårsjubileum. Jeg har skrevet om mye forskjellig på denne tiden, men fellesnevneren har stort sett vært personlig økonomi og selvutvikling. Noe av det første jeg gjorde var å skrive 100 pengetips, og disse har jeg fått mange gode tilbakemeldinger på. Den siste tiden har jeg skrevet mer om selvutvikling enn om personlig økonomi, og har kanskje sånn sett ikke vært helt tro mot navnet på bloggen. Dette har jeg nå tenkt å gjøre noe med, og vil i de kommende månedene skrive en serie innlegg under navnet Millionærskolen. Her vil jeg steg for steg ta deg gjennom en prosess som jeg nesten kan garantere vil gjøre akkurat deg til millionær. I Millionærskolen vil du lære praktiske teknikker for å øke inntekten din, kutte kostnadene dine, investere pengene dine for høy avkastning, holde fokus, utnytte tiden din godt og så videre. Jeg vil også komme med endel tips om litteratur innenfor ulike områder.

Jeg har tidligere skrevet om at man primært bør ta imot råd fra personer som kan vise til faktisk oppnådde resultater. Jeg tar ikke imot investeringsråd fra personer som selv har dårlig økonomi, jeg tar ikke imot treningsråd fra slappfisker og jeg tar ikke imot råd om vektnedgang fra overvektige personer. Man kan være belest og ha store teoretiske kunnskaper innenfor et område, men med mindre man kan vise til faktisk oppnådde resultater, vet man ikke helt hva det er snakk om i praksis. I denne sammenheng lurer du kanskje på om jeg er kvalifisert til å skrive en millionærskole. Jeg mener svarer på dette spørsmålet er ja, i og med at jeg selv faktisk er millionær. For en tid tilbake skrev jeg om flere metoder man kan benytte for å finne ut om man er millionær, hvor den «strengeste» metoden var var å finne ut om man er «finansmillionær» (netto verdi på alle dine likvider må da være over en million kroner). Jeg er en slik type millionær. Jeg kan i løpet av få dager slenge en million kroner på bordet, uten at jeg må selge huset, bilen eller noe annet jeg eier og uten at dette går utover levestandarden min (og nei, jeg trenger heller ikke å rane en bank for å klare det). Jeg sier ikke dette for å skryte, men bare for å understreke at jeg mener jeg er kvalifisert til denne oppgaven.

Et annet nærliggende spørsmål er om det jeg har gjort kan gjøres av andre, eller om jeg har hatt noen spesielle forutsetninger som har hjulpet meg med å bli millionær. Jeg skal ikke være for påståelig når jeg svarer på dette spørsmålet, men jeg mener bestemt at dette også kan gjøres av andre. Selv er jeg utdannet siviløkonom og har alltid vært flink med tall, men det er ingenting i Millionærskolen som krever at du mestrer avansert matematikk eller har spesifikke fagkunnskaper. I stor grad er det snakk om å mestre noen få ferdigheter som de aller fleste kan lære seg. Jeg er som alle andre flink på noen områder og mindre flink på andre, men i gjennomsnitt er jeg på ingen måte noe multitalent eller supermenneske. Millionærskolen er altså skrevet for helt vanlige mennesker.

Annonser

12 Comments »

 1. Asgeir Said,

  november 4, 2013 @ 3:34 pm

  Høres ut som det blir en spennende serie.

  Super blogg forresten. Eneste bloggen jeg leser 🙂

 2. pengeblogg Said,

  november 5, 2013 @ 7:51 am

  Takk for det, Asgeir. 🙂

 3. Vasco Da Lama Said,

  november 6, 2013 @ 12:48 pm

  Blir bra dette! Kan jo forberede meg ved å repetere e-bøkene dine så lenge.. 🙂

 4. pengeblogg Said,

  november 6, 2013 @ 1:07 pm

  Det høres ut som en god oppvarming, Vasco Da Lama. 🙂

 5. MaxMega Said,

  november 6, 2013 @ 2:54 pm

  Hei Pengeblogg!

  Jeg har de siste månedene lest din blogg fra a-å. Du er svært inspirerende og du har vært en medvirkende årsak til at jeg har systematisert sparing ytterligere. I tillegg har du vært en medvirkende årsak til at jeg leser bøker som Stephen Covey: The 7 Habits of highly effective people, Robert Allan: Multiple streams og income, Napoleon Hill: Think and grow rich, Larry Swedron: The only quide you`ll ever need for right financial plan (for vanskelig, kom bare halvveis!) og nå holder jeg på med Jacob Fisker: Early retirement extrem. Jeg ser frem til og gleder meg til din nye serie og håper å lære mer!

  Jeg har alltid vært en gnienpeis så sparing kommer lett for meg, men nå er gnienpeisfaktoren mye større! Forbruket har alltid vært naturlig lavt: eksempelvis har jeg knapt et eneste møbel som er kjøpt nytt, i tillegg er alle mine hvitevarer bil m.m. kjøpt brukt. Mitt store problem er følgende: Jeg tror jeg er alltid for ensidig fokusert på investeringene. Utenom en høyrente konto med omlag 150 k så er jeg 100% eksponert mot boligmarkedet! Jeg eier en leiegård med 4 enheter samt en enebolig.

  Jeg sparer 25 k inn på høyrentekontoen hver måned. +- 100 k av dette blir å gå med til oppussing av en leilighet til sommeren. Jeg er grunnleggende livredd for aksjemarkedet og ulike fond. Dette på tross av at jeg vet at den historiske utviklingen har slått alle andre investeringer. Denne engstelsen tror jeg rett og slett bunner i manglende kompetanse. Jeg håper jeg i din nye serie kan få boktips om aksje- og fondsmarkedet. Samt at du klarer å inspirere meg til å starte eksponeringen mot dette markedet. Det hadde vært morsomt! 🙂

  Takker for en glimrende blogg! Du skal følges med argusøyne videre!

  Mvh
  MaxMega

 6. pengeblogg Said,

  november 7, 2013 @ 8:35 am

  Takk for det, MaxMega. 🙂

  Aksjemarkedet har opplagt sin plass i Millionærskolen, så jeg kommer til å skrive endel om det ja. 🙂

  Ellers virker det jo som du allerede har mye på plass. Men man blir aldri utlært og det er alltid noen nye mål man kan sikte mot, så følg med videre. 🙂

 7. Pengebingen Said,

  november 13, 2013 @ 10:35 am

  Jeg vil være med på millionærskolen!
  Og jeg tar heller ikke økonomiske råd fra de som ikke kan vise til å ha oppnådd noe selv. Så dette er perfekt!

  Har lest endel på bloggen din tidligere, liker alt du skriver om!
  Selvutvikling er jo også en stor del av å kunne gjør drømmer til virkelighet, så det hører absolutt til i privatøkonomi det også!

 8. pengeblogg Said,

  november 13, 2013 @ 1:02 pm

  Takk for det, Pengebingen. Håper du følger med videre. 🙂

 9. Steffo Said,

  november 13, 2013 @ 4:23 pm

  Jeg søker herved plass i denne skolen! dette høres utrolig moro ut. Jeg sier moro fordi det er moro å behandle penger dersom man vet hva man driver med. På den andre siden kan penger være en forbannelse, og ødeleggelse for mennesker. Jeg velger selvsagt det første alternativet!

  Jeg er interessert å se sifferene vokse, men er ikke helt sekssifret ennå. Kanskje denne bloggen kan hjelpe meg med det 🙂

 10. pengeblogg Said,

  november 14, 2013 @ 2:03 pm

  Velkommen skal du være, Steffo. 🙂

 11. Plan B Said,

  november 15, 2013 @ 6:16 pm

  Har lest mye bra på bloggen din. Melder meg på millionærskolen omgående 🙂

 12. pengeblogg Said,

  november 16, 2013 @ 2:33 pm

  Takk for det, Plan B. 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.