Millionærskolen – Gode grunner er et nødvendig utgangspunkt

Ok, du har bestemt deg for at du ønsker å bli millionær og at du derfor skal følge Millionærskolen. 🙂 Hvor skal du så begynne?

Det første du må gjøre før du begynner å arbeide mot et såpass ambisiøst mål, er å finne gode grunner til at akkurat du ønsker å nå dette målet. Å bli millionær vil kreve langvarig innsats og fokus, så du vil kun lykkes dersom du har noen skikkelig gode grunner, som kan inspirere og motivere deg på veien. Og det er veldig viktig at dette er dine grunner, og ikke noen andres.

Jeg skal ikke være dommer over hva som er gode og dårlige grunner, men dersom du kun ønsker å bli millionær av overfladiske grunner, er sannsynligheten for at du vil lykkes ikke så alt for stor. Ønsker du kun å bli millionær for å ha råd til å kjøpe en flott bil og dyre klær, eller for å imponere det motsatte kjønn, er altså ikke utgangspunktet det beste. For meg har valgfrihet og det å i større grad kunne bestemme over egen tid vært hovedgrunnen til at jeg ønsket å bli millionær (og etterhvert økonomisk uavhengig). Som nordmenn flest har jeg i stor grad allerede det jeg trenger av materielle goder, men med full jobb og famile, har jeg liten tid til for eksempel å dyrke hobbyer. Men igjen, dette er kun mine grunner. Du må finne dine egne!

Når du har kommet fram til noen gode grunner til at du ønsker å bli millionær, er det viktig at du stadig minner deg selv på disse grunnene. Dette kan gjøres på flere måter, men her er noen forslag:

 • Skriv ned de gode grunnene dine i en notatblokk en gang per uke.
 • Finn bilder som representerer de gode grunnene dine, og lim disse på et stort ark som du henger på veggen.
 • Si de gode grunnene til deg selv hver morgen og hver kveld.
 • Visualiser din ønskede framtid hver kveld før du sovner.

Ikke ta lett på dette punktet. Som jeg skrev i forrige innlegg, er du ingen robot eller datamaskin. Det å holde motivasjonen oppe over en lengre periode er derfor helt avgjørende for at du skal lykkes med å bli millionær, og i denne sammenheng er noen virkelig gode grunner veldig nyttige å ha klart for seg.

Annonser

7 Comments »

 1. Knut Said,

  november 11, 2013 @ 5:56 pm

  Bra serie – stå på 🙂

 2. pengeblogg Said,

  november 11, 2013 @ 8:37 pm

  Tusen takk, Knut. 🙂

 3. Kalle K Said,

  november 18, 2013 @ 10:39 am

  Hei,

  Jeg har selv drevet med «formuebygging» en stund. Hvordan er fordeligen på plasseringene dine? Forutenom eiendom har jeg plassert ca 20% utbytte-aksjer, 20% sparekonto, 20% i BSU/BSU 2.0, 20% i fond og de resterende 20% i litt diverse (rentepapirer, høyrentekonto, valutakonto etc.)

  Personlig liker jeg best utbytteaksjer, rentekonto (månedlig utbetaling av rente) og rentepapirer, da dette gir meg litt cash flow som jeg igjen kan putte tilbake i samme plassering eller andre steder.

  Hadde vært interessant å få et overblikk over hvor du plasserer pengen. Bare fond/konto?

 4. pengeblogg Said,

  november 18, 2013 @ 3:29 pm

  Det har variert litt hva jeg har investert i de siste årene, men det har stort sett vært snakk om eiendomsmarkedet (men kun egen bolig) og aksjer. I perioder investerer jeg i enkeltaksjer (da bruker jeg primært trendfølgingssystemer), men jeg har mesteparten av min aksjeportefølje i aksjefond.

  Jeg investerer rundt halvparten av utbetalt lønn hver måned, så jeg legger mer vekt på potensialet for god verdistigning enn den månedlige cash flow-en.

 5. Øyvind Said,

  desember 3, 2014 @ 11:57 pm

  Hei,

  Punkt 1:
  Jeg har nå startet med å investere ca 20-25% av inntekt hver måned. Målet er å bli millionær fortest mulig. Hvor lang tidsperspektiv bør en sette? Si at jeg setter av et sted mellom 130-150.000 i året i sparing. Hvor mange år er realistisk å bruke?

  Punkt 2:
  Når jeg har blitt millionær så vet jeg ikke hva jeg skal bruke pengene på. Jeg tviler på at jeg har lyst til å ta de ut av markedet så lenge de bygger videre av seg selv. Jeg trenger nok ny bil om 1-2 år men prøver å spare til det ved siden av. Per i dag så føler jeg vel egentlig at jeg har alt, men jeg har alltid lyst å bruke penger på nye ting (tv, hifi, bil etc), og det er nettopp slik jeg har levd frem til nå (uten sparing). Det er jo det jeg vil gjøre noe med. Men hva mener du med økonomisk frihet? Tenker du å slutte å jobbe? Bruker du pengene på ferie? Skal du bruke de når du blir pensjonist? Og når slutter man å spare? (regner med svaret på det siste er gitt).

  Uansett, jeg regner med at jeg finner ut hva jeg vil bruke de til mens jeg nå holder på, må bare la det synke litt først.

 6. pengeblogg Said,

  desember 4, 2014 @ 9:23 pm

  Øyvind, dette var spørsmål hvor det er sammensatte svar, men her er noen momenter:

  Punkt 1: Ved å spare kr 130.000 – 150.000 hvert år, bør det være fullt mulig å bli millionær ihvertfall innen fem år. Forutsetter da at du er «på null» i dag (blir selvsagt anderledes hvis du har flere millioner i gjeld per i dag).

  Punkt 2: Jeg skriver som regel om «økonomisk uavhengighet», og med det mener jeg at man har så stor formue at man kan leve av avkastningen (eller på en kombinasjon av avkastningen og tæring på formuen). Personlig ser jeg ikke for meg at jeg har en vanlig jobb om ti år (og om ti år vil jeg fortsatt være over et par tiår unna vanlig pensjonsalder), men jeg ser heller ikke for meg at jeg sitter på en strand og vifter med tærne hele året. 🙂 Jeg ser mer for meg en situasjon der jeg jobber noen timer i uken med å få deler av formuen min til å øke ytterligere i verdi (for eksempel ved hjelp av aktive aksjeinvesteringer), men hvor jeg er helt fri fra vanlige jobbers krav og tidvise stress.

  Når det gjelder når man skal slutte å spare, så er vel det enkle svaret «når man har nok». 🙂 Det kan imidlertid være vanskelig å si hva nok er, og dette vil avhenge helt av hva slags livsstil man trives med. Selv trives jeg best når jeg befinner meg i moderne omgivelser (å flytte på en hytte uten vann og strøm er ikke noe jeg drømmer om), men samtidig har jeg slett ikke noe behov for stadig å kjøpe meg nye ting.

 7. Øyvind Said,

  desember 4, 2014 @ 11:09 pm

  Takk for svar 🙂 Det er artig å ha oppdaget dette, så jeg går inn i det topp engasjert, får bare håper motivasjonen holder.

  Jeg har nok av gjeld per i dag og god verdi på eiendom som jeg betaler normalt ned på i tillegg. Spørsmålene over gjaldt nok mest «kapitalmillionær», da jeg håper å se 1.000.000 kr på sparekonto/fond/aksjer. Det kommer jo litt an på avkastningen de neste årene så klart, men hvis jeg antar relativt god positiv avkastning samt økende lønn og derav økende sparing, så høres estimatene dine bra ut!

  Jeg har nok funnet ut at jeg aldri kan slutte å jobbe, men jeg tror at jeg heller skal sikte meg inn på en rolle som selvstendig næringsdrivende. Og da trengs det kapital og trygghet i bakhånd. Når en tenker på økonomisk uavhengighet på den måten, så høres det fristende ut 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.